VKING hissesinde yapılan işlemden dolayı bu isme tedbir geldi!

featured
service

Yapılan KAP açıklamasında VKING hissesinde yaptığı işlemden dolayı tedbir uygulaması kapsamına alınan bu isim 1 ay tedbir kapsamında kalacak.

Asıl merak edilen hissede neler oluyor?

VKING yedi işlem günü boyunca tavan gittikten sonra tarihi zirvesi olan 21,50 TL seviyesine kadar yükseldi. Yükselişin ardından 15 Aralık perşembe günü hem tarihi zirvesini gördü hem de taban oldu.

Hissede uygulanan tedbirlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

VKING.E payları 12/12/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 11/01/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, “piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması”, “emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması” ve “emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması” uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de ( açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Emir paketi tedbirinin ardından şeklinde gelen ilk tedbir uygulamasının ardından açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri de gelmişti.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında VKING.E payları 16/12/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 13/01/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecektir. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri) tek fiyat işlem yöntemi tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Yeni gelen tedbir ise yatırımcı bazında oldu. Tedbir uygulamaları kapsamına alınan hissede tedbir uzatılacak mı merak konusuyken bugün (−9.96%) oranında düşüş yaşayan hisse seans kapanışını 18.80 TL’den gerçekleştridi.

Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi’nin 5. maddesi çerçevesinde, Viking Kağıt ve Selüloz A.Ş. (VKING) payının piyasasında Yönerge’nin 6. maddesinde belirtilen emir ve işlemleri nedeniyle aşağıda adı belirtilen yatırımcı hakkında Borsamız Pay Piyasası’ndaki emir ve işlemlerine yönelik olarak 20/12/2022 tarihinden itibaren 1 ay süreyle “Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı”, “Brüt Takas” ve “İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması” tedbirleri uygulanacaktır.

Kaynak: Para ajansı

VKING hissesinde yapılan işlemden dolayı bu isme tedbir geldi!