YAPTIRIM ERTELENDİ BORSA ÇOŞTU YENİ REKOR GELDİ

featured
service

AB yaptırımlarının Mart 2021’e kadar ertelenmesi ve ABD yaptırımlarının beklendiği kadar sert olmamasıyla piyasalar coştu. Fari 1.352 puandan başlayan BİST 100 endeksi günün ikinci yarısında adeta şaha kalktı. Hisse senetleri ortalama yüzde 1,28 değer kazanırken sanayi endeksi hisseleri borsayı sırtlandı. Gün içinde ün düşük 1.342,58 puanı gören borsada günün sonunda oluşan işlem hacmi ise 30,4 milyar liranın üzerinde oldu.

Öğle saatlerinde 8.02’ye kadar yükselen Dolar seans kapanışına gidilirken 7,83 seviyelerine kadar indi. Borsalarda günün başında satışlar ağırlıktayken öğleden sonra yaptırım senaryolarının pozitife dönmesiyle endekslerde sert yükselişler yaşandı. Döviz kurları hızla gerilerken birçok endekste alımlar görüldü. Bankalar endeksi bugünkü yükselişi geriden takip ederken metal ana endeksi XMANA %5’in üzerinde değer kazanarak öne çıkan sektörler arasında yer aldı.

Hafta sonu ABD tarafından gelecek CAATSA yaptırımlarının 12 potansiyel maddesi arasından 5 madde seçilerek yürürlüğe konulabilecek olsa da, seçilecek olan 5 maddenin finansal yaptırımlar arasından seçilmeyeceği beklentisi ile hem döviz hem hisse piyasalarında hava akşam saatlerinde oldukça pozitifti.

YAPTIRIM ERTELENDİ BORSA ÇOŞTU YENİ REKOR GELDİ