AKP Pasinler İlçe Başkanı Gökhan Kanal hakkında ‘tefecilik ve evrakta sahtecilik’ iddiası ile suç duyurusu

featured
service

İnşaatına hırdavat malzemeleri almak için Erzurum Pasinler AKP İlçe Başkanı Gökhan Kanal ile anlaşmaya varan İ.K., 103 bin TL’lik senet imzaladı. Ticaretin ardından İ.K., 2019 yılında imzaladığı 103 bin TL’lik senedin silinerek 600 bin liraya yükseltildiği iddiasında bulundu.

AKP BİNASINDA SİLAH ZORUYLA İMZA İDDİASI

AKP’li Gökhan Kanal tarafından hakkında başlatılan icra talebini durdurmak için AKP Pasinler İlçe Başkanlığına gittiğini aktaran İ.K., burada kendisine silah zoruyla başka bir sözleşme imzalatıldığını ve 600 bin TL’lik ödemeyi yapmaması halinde kendisine ait Erzurum Pasinler’de bulunan 7 daireyi Gökhan Kanal’a verdiğini beyan ettiği bir evraka imza atmak zorunda bırakıldığını söyledi.

AKP’nin Binasında Çantalar Dolusu Paranın Ne İşi Vardı?

 

Söz konusu senedin daksillendiğini ve miktarda oynama yapıldığını iddia eden İ.K., Gökhan Kanal hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikayete konu senet, Van Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı tarafından incelenmiş olsa da, yetkililer tarafından mevcut laboratuvar imkanları ile senette mürekkebin yaşına dair bir tayinde bulunulamayacağına kanaat getirildi. Bu rapor sonrası mahkeme, AKP’li Kanal’ı haklı buldu ve 600 bin TL’nin yasal faiziyle birlikte ödenmesine hükmetti

“PARAYI ÖDEMEZSENİZ HAKKINIZDA FETÖ’DEN İŞLEM BAŞLATTIRIRIM”

İ.K. ve kardeşi, bu süre boyunca AKP’li Kanal tarafından tehdit edildiğini, kendilerine en kısa sürede bu parayı ödemezlerse haklarında FETÖ’den işlem başlatılacağının söylenildiğini iddia etti.

Mevcut ticari faaliyetlerini devam ettirmek için Kanal ile anlaşmak zorunda kaldıklarını aktaran İ.K., söz konusu parayı ödemek için Kanal’a ait yazıhaneye gittiklerini ancak Kanal’ın ödemeyi AKP İlçe Başkanlığındaki makam odasında almak istediğini söyledi.

AKP Pasinler İlçe Başkanı Gökhan Kanal ve makamında oturan AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım…

Ödemeyi banka aracılığıyla gerçekleştirmek istemelerine karşın, söz konusu paranın nakit olarak istenildiğini aktaran İ.K., çantalar dolusu para ile 2021 yılının Aralık ayında AKP Pasinler İlçe Başkanlığına gitti.

Makam odasında yaşanan para teslimatı İ.K.’nın oğlu M.F.K. tarafından gizlice kamera kaydına aldı. Paylaşılan kayıtlarda AKP’li Gökhan Kanal’ın 100 bin liranın 2 sene içerisinde 600 bin liraya yükseldiğini belirttiği ve Kanal’ın söz konusu ödeme hakkında muhatabına “Bunu kendine bir hayat dersi olarak al” tavsiyesinde bulunduğu görülmekte.

İ.K. tarafından AKP Pasinler İlçe Başkanı Gökhan Kanal hakkında ‘tefecilik’ yaptığı iddiası ortaya atılırken, Kanal’ın, çekilen görüntülerde benzer olaylardan kendisinin de mağdur olduğunu ve 7 milyon TL’sini kaybettiğini açıkladığı anlar da yer aldı.

TİCARET YAPTIK DEDİ, FATURALARI GÖSTERMEDİ

Hakkında yöneltilen iddialara ilişkin halktv.com.tr’ye konuşan Kanal, İ.K. ile aralarında geçen ticareti doğrularken, söz konusu iddiaların tamamen yalan olduğunu belirtti. Kanal, kendisine ait inşaat firmasından İ.K. ve ortağı M.A.’ya 600 bin TL değerinde mal satışı yapıldığını belirterek, senette herhangi bir tahrifat yapılmadığını söyledi.

Kanal, teslim ettiğini iddia ettiği mallara ve malların nakliyesine dair faturaların bulunup bulunmadığı sorusuna ise “fatura kesmedik” yanıtını verdi.

Kaynak: Halk TV

AKP Pasinler İlçe Başkanı Gökhan Kanal hakkında ‘tefecilik ve evrakta sahtecilik’ iddiası ile suç duyurusu