Aselsan’dan 87 milyon dolarlık dev anlaşma

24 Ağustos 2023 yapılan açıklamaya göre, uluslararası bir müşterisinin son kullanımına yönelik bir ihracat sözleşmesi imzaladığını duyurdu. Sözleşmenin toplam bedeli 87.275.523 Amerikan Doları olup, sözleşme kapsamında aviyonik sistemleri tedarik edilecektir.

featured
service

Savunma sanayii sektörünün öncü şirketi Aselsan, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile birlikte uluslararası bir müşteriye aviyonik sistemleri tedarik edecek. Sözleşmenin bedeli toplam 87 milyon dolar.

Sözleşme TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) ile birlikte yürütülecek olup, teslimatların 2027 yılına kadar gerçekleştirilmesi planlanıyor. Açıklamada sözleşmenin şirketin cirosunu olumlu etkileyeceği belirtildi.

Aviyonik sistemleri, uçaklarda kullanılan elektronik sistemlerdir. Bu sistemler, uçuş kontrolü, navigasyon, iletişim, gösterge paneli, radar, kara istasyonu bağlantısı gibi fonksiyonları sağlıyor. Aselsan, aviyonik sistemleri alanında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olarak biliniyor.

Aselsan’ın imzaladığı ihracat sözleşmesi, Türkiye’nin savunma sanayii ihracatına katkı sağlamayı hedefliyor. Şirket, uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Aselsan’dan 87 milyon dolarlık dev anlaşma