Ayhan Bora Kaplan operasyonunda 2 gözaltı daha

featured
service

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçları ile bu suçlara bağlantılı benzeri suçlar işleyen ‘Bora Kaplan’ suç örgütüne yönelik işkence yapılan E.D.’nin ifadeleri doğrultusunda çalışma başlattı. Geçtiğimiz hafta Ankara Esenboğa Havalimanında Ayhan Bora Kaplan’ın gözaltına alınmasının ardından alınan ifadeler doğrultusunda 5 ilde 29 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında o dönem E.D.’yi ifade vermekten vazgeçiren iki avukat, Kaplan’ın korumalığını yapan 3 emekli uzman çavuşun da olduğu öğrenildi.

blank

KAPLAN SORGUDA KONUŞTU

Ayhan Bora Kaplan’ın işkence ve diğer eylemler hakkında bilgi vermekten kaçındığı ancak kendisine yardımcı olan kişiler hakkında bilgi verdiği öğrenildi. Kaplan’ı havalimanında VİP’den geçirecek olan iki havalimanı çalışanı hakkında idari ve adli yönden soruşturmada yapıldığı öğrenilirken, suç örgütüne yönelik soruşturmanın genişletileceği öğrenildi.

blank

İKİ GÖZALTI DAHA

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik gerçekleştirdiği Ankara merkezli 5 ilde yürütülen operasyonda 2 avukat, 3 emekli uzman çavuşun da aralarında bulunduğu 29 şüpheli Organize Şubedeki sorgularının ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edilmiş, Kaplan’ın da aralarında olduğu 14 kişi tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından iki şüphelinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Soruşturmanın kapsamlı olarak devam ettiği öğrenildi.

Ayhan Bora Kaplan operasyonunda 2 gözaltı daha