Ayhan Bora Kaplan’ın eşi ile birlikte sevgilisi de gözaltına alındı!

featured
service

Ayhan Bora Kaplan’ın liderliğindeki çeteye yönelik önceki gün yeni bir gözaltı dalgası yaşandı. Kaplan’ın eşi Nazlı Kaplan, sevgilisi Ceren Binnur Kara, iş kadını Nihal Akbaba ve Salih Durbaba’nın da aralarında olduğu 30’a yakın kişi göz altına alındı.

MASAK RAPORUNA GİRDİ

Anılan kişilerin göz altına alınmalarının gerisinde ise, Ayhan Bora Kaplan’ın elde ettiği milyarlarca liralık haksız kazancı aklamaları suçlaması yer alıyor. Hazırlanan 423 sayfalık MASAK raporu, Kaplan’ın, mal varlığını aklamak için 26 ismi kullandığı anlaşıldı.

blank

Ayhan Bora Kaplan, milyarlarca liralık varlığı 26 kişinin adına kaydetti.

EŞİ ADINA ÜÇ ŞİRKET VAR

Kaplan; Agriola Tarım AŞ, hamburger zinciri şirketi olan Dexas Gıda AŞ ve Eymen Yiyecek İçecek AŞ şirketini 38 yaşındaki eşi Nazlı Kaplan adına kaydetti. SGK kayıtlarına göre, sekreterlik ve garsonluk yaptığı anlaşılan Nazlı Kaplan’ın adına biri villa iki gayrimenkulün de olduğu anlaşıldı.

blank

Kaplan’ın, plakasını sevgilisi adına aldığı lüks otomobile el konuldu.

SEVGİLİ ADINA LÜKS RESTORAN AÇTI

Ayhan Bora Kaplan’ın, eşi yanı sıra sevgilisi Ceren Binnur Kara (34) adına da mallarını kaydettiği anlaşıldı. Kara’nın, Kaplan’ın sevgilisi olduğu bilgisi MASAK raporunda yer aldı. Rapora yansıyan SGK kayıtlarına göre, Kara, dansçılık, garsonluk gibi işlerde çalışmış görünüyor. Kaplan’ın, Kara adına lüks bir BMW otomobil aldığı, yeme içme sektöründe faaliyet gösteren CBK Yiyecek İçecek isimli şirketi kurduğu anlaşıldı. Soruşturma ile birlikte şirkete kayyum atandı otomobile de el konuldu.

blank

Cemil Kumaşçıoğlu, Fethi Koyuncu ile Emre Topel adına olan restoranlara kayyum atandı.

15 GAYRİMENKULÜ AKP’Lİ İSİMDE

MASAK raporuna göre, Ayhan Bora Kaplan’ın mal varlıklarını aktardığı bir diğer isim ise, kendisi gibi tutuklu bulunan AKP Ankara il yöneticisi Barış Kurt oldu. Raporda, Kurt adına görünen çok sayıda şirket, lüks otomobil ile biri villa 15 gayrimenkulün, Kaplan’a ait olabileceği kaydedildi. Bu arada Barış Kurt, Ayhan Bora Kaplan ve adamlarının darp edip dişlerini söktükleri Erkan Doğan’a yönelik eylemlerin azmettirici olmakla suçlanıyor.

blank

El konulan hamburger zinciri Kaplan’ın eşi adına görünüyor.

ÇETE LİDERİ, DİYET YEMEĞİ YAPIYORMUŞ!

Yargılanacağı davada iki cinayet, çok sayıda adam yaralama ve tefecilik gibi bir dizi suçlama ile karşı karşıya olan Kaplan’ın sahip olduğu şirketlerden biri ise dikkat çekti. Kayyum atanan Leptin Diyet Danışmanlık AŞ, ‘Diyetim Geldi’ adı ile diyet yemekleri üretimi yapıyor. Şirketin yüzde 51 hissesi Kaplan’ın, kalan hisse ise Diyetisyen Utku Mustafa Zobu’a aitti. Şirketle ilgili dikkat çeken bir hisse devir işlemi oldu. Kaplan’ın gözaltına alınmasından iki hafta sonra tüm hisse Zobu’ya geçti.

blank

‘Kürt Ahmet’in yeğeni Nihal Akbaba da önceki gün gözaltına alındı.

MALLARI 26 KİŞİ ADINA KAYITLI

Rapora göre, Kaplan’ın mal varlığını akladığı isimler arasında Salih Durbaba, Ozan Can Yıldız, eniştesi Hasan Çalış, tutuklu durumdaki Fethi Koyuncu, Koyuncu’nun kız kardeşleri B. ve Y. Koyuncu, Tansel Aktan ile Azeri asıllı eşi Samira Ağayeva Aktan, Cemil Kumaşçıoğlu, kuyumcu Kürşat Tan Hakbilir ile iş kadını Nihal Akbaba gibi 26 isim yer aldı.

blank

En az iki cinayetle yargılanacak olan Kaplan’ın, diyet yemeği yapan şirketi de vardı.

 

Kaynak:halktv

Ayhan Bora Kaplan’ın eşi ile birlikte sevgilisi de gözaltına alındı!