Borsa tarihi zirvesinde

featured
service

BORSAGUNDEM.COM

Geçen haftaya sakin başlayan ve ABD’de beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verilerinin ardından oynaklığın arttığı pay piyasalarında, açıklanan veriler ve merkez bankası yetkililerinin sözle yönlendirmeleri, şahin para politikalarının gelecek dönemde de süreceği beklentilerini güçlendirdi. Bu durum küresel çapta resesyon endişelerini tetiklerken, İngiltere öncülüğünde tahvil piyasasında yaşanan hareketlilik de yakından takip edildi. Bu gelişmelerle geçen hafta tahvil piyasasında çıkışlar hızlandı, pay piyasaları da dalgalı seyretti. Dolara olan talep ise gücünü korudu.

Yurt içinde, cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 2,07 değer kazanarak 3.626,96 puan ile tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi. Endeksin haftalık bazdaki kazancı ise yüzde 1,66 oldu. Diğer yandan Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada, ISGYO ve TSKB hisselerindeki açığa satışta yukarı adım kuralının bugün itibarıyla sona erdiği belirtildi.

BİST 100 endeksi yeni haftaya rekorla başladı. Bilançolar öncesi, bankacılık endeksinde yüzde 10’a yakın yükseliş yaşanırken, BİST 100 endeksi, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 3854 puana taşıdı. BİST cephesinde 3700 seviyesi üzerine kadar taşınan ralli sonrası bankalar öncülüğünde başlayan düzeltme sürecinin yeni vade ile birlikte yerini hızlı bir toparlanma sürecine bıraktığını kaydeden analistler, teknik açıdan BİST 100 endeksinde 3700 puanın destek, 3820 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu söyledi. Borsada bilanço beklentileriyle hisse bazında hareketlerin de ön planda olmayı sürdürmesi bekleniyor. Bazı analistler ise, aşırı iyimser fiyatlamalar olduğuna dikkat çekerek “Köpük var” değerlendirmesi yaptı.

Dolar/TL bugün saat 18:00 itibarıyla 18,58 civarında işlem görüyor. Aynı dakikalarda Euro/TL 18,24’ten alıcı buluyor.

BORSA İSTANBUL

Merkez bankaları yetkililerinin açıklamaları ve jeopolitik gerilimlere ilişkin haber akışının yakından izlenmeye devam edileceğini aktaran analistler, ABD’de yoğunlaşan ve yurt içinde başlayacak şirket finansal sonuçlarının da hisse ve sektör bazlı hareketliliği artırabileceğine işaret etti.

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi günü yüzde 6,08 yükselişle 3847,62 puandan tamamladı.

BİST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 220,65 puan artarken, toplam işlem hacmi 94 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Endeks gün içinde en düşük 3641, en yüksek 3854 puanı gördü.

Borsa tarihi zirvesinde