Borsanın altın çocuğu Oğuzhan Şahinkaya’ya SPK’dan ceza

featured
service

Öğretmenlik yaptığı yıllarda Gübretaş hissesi topladığı ve büyük bir servet kazandığı iddia edilen Oğuzhan Şahinkaya SPK’dan ceza aldı.

Geçtiğimiz ay Gübretaş hissesinde yaptığı satış ile borsada da sert düşüşe neden olan Şahinkaya, Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (Şirket) pay piyasasında yapılan inceleme sonucunda idari para cezası aldı. “

Şirket pay piyasasında Rasim ŞAHİNKAYA ile birlikte gerçekleştirilen 12.05.2022 tarihli alım işlemlerine ilişkin özel durum açıklamasının yapılmaması” gerekçesiyle Oğuzhan Şahinkaya ile birlikte Rasim Şahinkaya da idari para cezası aldı.

ŞAHİNKAYA KİMDİR?

Gübretaş Altın Sahası’ndaki 3,5 milyon onsluk altın rezervinin ortaya çıkmasıyla birlikte, Gübretaş hissedarları arasında yer alan Oğuzhan Şahinkaya’nın kimliği ve rolü merak konusu oldu. İş adamı ve eğitimci olan Şahinkaya, GÜBRETAŞ şirketindeki yüzde 8,76’luk hissesiyle dikkat çekiyor. Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Şahinkaya, aynı zamanda Bursa’da eğitim sektöründeki önemli projelere imza atmış bir isimdir. Peki, Oğuzhan Şahinkaya kimdir, nereli, ne iş yapıyor? Gübre Fabrikaları kime ait, ne zaman borsaya girdi? Oğuzhan Şahinkaya eşi kim? Gübretaş kime satıldı? İşte detaylar…

Gübretaş altın madeni hissedarlarından biri olarak bilinen Oğuzhan Şahinkaya, GÜBRETAŞ (Gübre Fabrikaları Türk A. Ş.) şirketinde yüzde 8,76’lık bir hisseye sahiptir. Bursalı bir iş adamı ve eğitimci olan Şahinkaya, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuş ve yüksek lisans eğitimini Bursa Uludağ Üniversitesi Matematik bölümünde tamamlamıştır.

Eğitim ve İş Hayatı:

Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Oğuzhan Şahinkaya, aynı zamanda Bursa Uludağ Üniversitesi’nde Matematik alanında yüksek lisans yapmıştır. İş dünyasına adım atmadan önce eğitim sektöründe önemli projelere imza atmıştır. Bursa Şahinkaya Hexagon Koleji ve Özel Şahinkaya Eğitim Kurumları’nın kurucusu ve sahibi olarak bilinen Şahinkaya, aynı zamanda “Şahinkaya Eğitim Vakfı” ve “The Kids Changing The World Charity” gibi kuruluşların da kurucusudur.

Gübretaş Altın Madeni Hissedarlığı:

Gübretaş altın sahasındaki 3,5 milyon onsluk altın rezervinin ortaya çıkmasıyla birlikte, Gübretaş hissedarları araştırılmaya başlandı. Oğuzhan Şahinkaya’nın da bu hissedarlar arasında bulunması, kamuoyunda büyük ilgi uyandırdı. Gübretaş altın madeni hissedarı olarak, Şahinkaya’nın bu sektördeki rolü ve etkisi de yakından takip edilmektedir.

Gübretaş altın madeni hissedarı Oğuzhan Şahinkaya’nın, eğitim ve iş dünyasındaki başarılarıyla birlikte altın madeni sektöründeki etkinliği, merakla beklenen detaylar arasında yer almaktadır.

Gübre Fabrikaları kime ait?

Gübre Fabrikaları, Borsa İstanbul’da işlem gören paylarındaki ani düşüşle ilgili bir duyuru yaptı. Şirket, açıklamada 1952 yılında kurulduğunu ve Borsa İstanbul’da işlem gören ilk 15 şirketten biri olduğunu belirtti. Şirketin ana hissedarı olan Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’ne ait olan %75,95 hissenin, geri kalan %24,05’inin ise halka açık olduğunu ve Borsa İstanbul’da işlem gördüğünü vurguladı.

Açıklamada, “Tarım Kredi Grubu’nun önemli şirketlerinden biri olarak, Gübretaş olarak tarım sektörüne kimyevi gübre tedarik eden en büyük şirket olma misyonumuz devam etmektedir” denildi. Şirket, hisse fiyatındaki düşüşle ilgili detaylı bilgi vermedi ancak durumu yakından takip ettiklerini ve gerekli önlemleri almaya hazır olduklarını belirtti.

Gübretaş ne zaman borsaya girdi?
Gübretaş 1 Ekim 2020 itibarıyla BİST-30 endeksinde yer alıyor. ”Borsa İstanbul’da GÜBRETAŞ’ın GUBRF koduyla işlem gören hisseleri, 1 Ekim 2020 itibarıyla BİST-30 endeksinde yer alacak.” haberi yer almıştı.

Borsanın altın çocuğu Oğuzhan Şahinkaya’ya SPK’dan ceza