Britney Spears İran devlet medyasının hedefinde

featured
service

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Eylül ayında ahlak polisi tarafından tutuklanan 22 yaşındaki aktivist Mahsa Amini’nin, yetkililerin dini tevazu yasalarına uygun giyinmediğini iddia ederek öldürülmesi, ülkede protestolarla karşılandı.

İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı IRNA, Amini’nin ölümünün kalp krizi sonucu olduğunu iddia ederken; ailesi, polis tarafından dövülerek öldürüldüğünü iddia etti.

O zamandan beri İran’da protestolar düzenleniyor ve birçok İranlı kadın, kıyafet kurallarına karşı çıkarak ve saçlarını keserken görüntüleniyor.

Ülkedeki protestolara dünyadan da destekler geliyor; pek çok ünlü isim sosyal medyadan Amini’nin ölümüne tepki gösteriyor. Britney Spears da bu ünlülerden biri…

İranlı-Amerikalı aktör ve model Sam Asghari ile evli olan Spears, geçen hafta attığı tweet’te; “Ben ve kocam, özgürlük için savaşan İran halkının yanındayız” dedi.

Bunun üzerine IRNA, Spears hakkında tweet attı ve uzun süren bir yasal savaşın ardından geçen yıl feshedilen tartışmalı vasilik düzenlemesine atıfta bulundu.

Resmi Twitter hesabından şunları yazdı: “Amerikalı şarkıcı Britney Spears, 2008 yılında akıl sağlığı sorunları nedeniyle babasının vasiliği altına alındı. Bu, Britney’nin babasına mali durumu ve hatta hamilelik, yeniden evlenme ve genç oğullarını ziyaretleri gibi kişisel yaşam alanı üzerinde kontrol sağladı.”

Eylül ayında Asghari, Instagram’da İran halkına verdiği desteği dile getiren bir video paylaşmıştı.

Britney Spears İran devlet medyasının hedefinde

28 yaşındaki Sam Asghari, “1979’dan sonra İslam Cumhuriyeti rejimi devraldı ve ideolojisini, propagandasını ve diktatörlüğünü halka dayattı. Ülke artık terörün en büyük sponsoru olarak biliniyor. Bu korkunç hükümet yüzünden şimdi her ülke tarafından nefret ediliyor. Ama kendi halkı için en büyük terörist onlar” demişti.

Britney Spears İran devlet medyasının hedefinde