BÜLENT ORÇİN Kimdir?

featured
service

blank

Bülent Orçin Kimdir?

1986 yılında İstanbul Fatih ilçesinde doğdu. Annesi Şükriye Orçin babası Cengiz orçin’dir. Çocukluğu yılları Fatih ilçesinde geçmiştir. İlköğrenimini ve ortaöğrenimini Çapa ilk-orta okulunda ve liseyi Şehremini Lisesinde tamamlamıştır.

Dedesi fotoğrafçılıkla ilgilenen Orçin’in fotoğrafçılığa merakı burdan gelmektedir. Çocukluk yıllarında kendisine dedesinin video kamera VHS hediye etmesiyle fotoğrafçılığa ilk adımını atmıştır.

Profesyonel olarak ise 2004 yılında defile moda fotoğrafçılığı ile mesleğe başlamıştır. 2006 yılında yönetmenliğini üstlendiği ilk kısa filmi olan ‘’ DİJİTAL DÜNYADA YALNIZLIK’’ çekmiştir.

Sabancı film festivalinde üçüncü olarak ödül almıştır. Daha sonra klip çekimlerine yönelen Orçin, birçok klibin yönetmenliğini yapmıştır. 2014 yılında Arap sinema dünyasına da adımını atan Orçin, 30 bölümlük ‘’DAHUT’’ dizisini çekmiştir, dizi Beyin Drama kanalında yayınlanmıştır.

2018 yılına kadar Arap reklam filmi ve video kliplere devam eden Orçin, 2018 yılının sonunda ‘’KARANTİNA’’ ve ‘’11’’ isimli türü gerilim olan filmlerde yardımcı yönetmenlik yapmıştır. 2020 yılında ‘’LAVİNYA’’ adlı dram türündeki filmde de yardımcı yönetmenlik yapmıştır.

2022 yılının haziran ayında ‘’ODA’’ adlı korku türündeki filmde yapımcılığını yapan Orçin yönetmen koltuğunda da kendisi oturmuştur.

Ve hız kesmeden ikinci filmi olan ‘’MESAJ İLETİLDİ’’ adında türü gerilim olan filmini de kendisi çekmiştir.

Ve 2023 yılının ilk ayında ‘’VESNAN’’ türü korku olan üçüncü filmini de çekmiştir.

BÜLENT ORÇİN Kimdir?