Bulut Akacan’ın babası Mehmet Akacan 5 kurşunla ayağından vuruldu

featured
service

İşadamı Bulut Akacan’ın babası Mehmet Akacan, dün akşam Beylerbeyi’ndeki evinin önünde pusuya düşürülerek silahla vuruldu. 67 yaşındaki Mehmet Akacan, uğradığı saldırı sonucu sol bacağından yaralandı.

Bölgeye sevk edilen ambulansla Girne Dr. Suat Günsel Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alınan Akacan’ın genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kurşunlama olayı saat 17.50’de meydana geldi. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bir kişi olduğuna inanılan saldırgan, Akacan’ın evinin önünde pusuya yattı, Akacan’ın evinden çıkmasıyla saldırıyı gerçekleştirerek bölgeden hızla uzaklaştı.

Öte yandan saldırının gerçekleştiği esnada Akacan’ın ikametgahını 2 özel güvenlik görevlisinin koruduğu öğrenildi. Mehmet Akacan’ın oğlu Bulut Akacan, babasına 5 el ateş edildiğini belirtti, olayın faili olarak daha önce de aralarında bazı sorunlar yaşanan bir aileyi gösterdi, defalarca yetkililerden koruma talebinde bulunmasına karşın olumlu yanıt alamadığını iddia etti.

Olay yerini inceleyen polis, limanda operasyon gerçekleştirdi Silahlı saldırının ardından Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve Cürümleri Önleme Şubesi (ÇÖŞ) ekipleri olay mahallinde incelemelerde bulundu. Olay Yeri İnceleme ekibi de kurşunlanmanın meydana geldiği noktada ateş edilen mermilerin boş kovanlarıyla birlikte çok sayıda emare topladı.

blank

Güvenilir kaynaklardan elde edinilen bilgilere göre de, gazetemizin baskıya hazırlandığı saatlerde saldırıyla ilgili belirlenen bazı isimlerin Girne Turizm Limanı’ndan yurt dışına kaçacağı yönünde bilgi alan polis, limanda operasyon başlattı.

Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde polisin başlattığı operasyon halen devam ediyordu. Akacan: Parayı ödemezsek canımızdan olacağız Babası Mehmet Akacan’ın uğradığı silahlı saldırının ardından yayınladığı videoyla açıklamalarda bulunan Bulut Akacan, babasına 5 el ateş edilerek bacağından vurulduğunu ve belki de bundan sonra sakat kalacağını ifade etti.

Yaşanan olayın faili olarak, daha önce de aralarında husumet bulunan bir ailenin açık ismini veren Akacan, bu ailenin kendisinden 1 milyon sterlin haraç istediğini öne sürdü. Bulut Akacan, “Evimizin içine kadar girdiler yetmedi, restoranımıza kurşun yağdırdılar yetmedi, daha sonra çok sayıda tehdit telefonları aldık.

Polis Genel Müdürlüğü’ne gerekli başvuru yapmamıza rağmen koruma altına alınmadık” iddiasında bulundu.

Akacan, “Madem devletimiz bize sahip çıkamayacak bu parayı ödeyelim de kurtulalım, yoksa canımızdan olacağız” dedi.

Bulut Akacan’ın babası Mehmet Akacan 5 kurşunla ayağından vuruldu