Dev enerji şirketine 2 milyar dolarlık haciz şoku

featured
service

Türkiye elektrik piyasasında 2011 yılında kurularak hizmet vermeye başlayan BİSEN elektrik isimli şirkete büyük şok. Türkiye’nin ilk 100 sanayi kuruluşu arasında yerini alan Bis Enerji özel bir bankadan 2 milyar dolarlık kredi aldı. İddiaya göre, yıllardır Türkiye’nin en önemli konumunda yer alan şirket 2018 yılında borçlarını ödeyemez oldu. Zarar etmeye başlayan şirketin ve Metrocity alışveriş merkezinin sahibi olan Ağım ailesi borçları nedeniyle icralık oldu.

blank

MİLYARLIK ENERJİ SANTRALİNE HACİZ

Banka alacağını tahsil etmek için önce enerji şirketine icra takibi başlattı. Bursa Organize Sanayi Bölgesinde (BOSB) 65 dönüm üzerine kurulu 486 megavat gücündeki enerji santralinin bugünkü piyasa değerinin 640 milyon dolar olduğu ve üretim şirketinin var olan borcunu ödemek için kıymet takdirine gidildi. Borcu karşılamaya yetmeyen gayrimenkul nedeniyle, Muammer Ağım’ın sahibi olduğu Adalar, Aydın ve Beşiktaş’taki gayrimenkullerine de icra gönderildi.

5 YILDIZLI OTELDE İPOTEK ALTINA ALINDI

Banka yetkilileri enerji şirketinin sahibi olduğu taşınmazlara tedbir kararı verilmesini istedi. Tedbir kararında Adalar İcra Müdürlüğüne başvurarak Kargir (lüks taş ve tuğladan yapılmış) ev, İstanbul İcra Müdürlüğüne başvurarak Beşiktaş’ta birden fazla gayrimenkul ve Kuşadası’ndaki 5 yıldızlı otele tedbir konulmasını talep etti. Yapılan talep sonrası Bursa’daki enerji santraline yapılan 650 milyon dolarlık kıymet takdirinin az olduğu ileri sürüldü.

 

Sabah

Dev enerji şirketine 2 milyar dolarlık haciz şoku