‘205 yıl hapsi isteniyor’ denilen Sezgin Baran Korkmaz tahliye oldu!

featured

SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmaz, bir süre öncesine kadar Türkiye’nin çok konuşulan isimlerinden biriydi. Turizm, finans, ilaç ve gayrimenkul alanında faaliyetleri olan SBK Holding’in patronu Korkmaz, ABD’nin talebi ile Avusturya’da gözaltına alınmış ve bu ülkeye gönderilmişti.

blank

DELİL DURUMUNA KARAR VERİLDİ
Bir süredir ABD’de tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz için mahkeme tahliye kararı verdi. Dava dosyasındaki delillere dayanarak anılan kararı veren mahkeme, Korkmaz’uın tutuksuz yargılanmasına karar verecek. Sezgin Baran Korkmaz, önümüzdeki ekim ayı sonunda yapılacak jürili duruşmaya kadar serbest bir konumda olacak.

O HABERLER YALAN ÇIKTI
Korkmaz’ın tahliyesi, bir süre önce Türkiye’de hakkında yapılan bir dizi haberi akla getirdi. Korkmaz’ın 205 yıl hapis istendiği ‘Rıza Sarraf gibi itirafçı’ olacağı yönündeki haberlerin de tahliye kararı ile birlikte, gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmış oldu. Korkmaz hakkında, Türkiye’de gündeme gelen bir dizi haber ve söylentinin de hakkında açılan dava dosyasında yer almadığı öğrenildi.

YANLI BİLGİNİN NEDENİ MERAK KONUSU
Öte yandan, ABD’nin alacağını bir an önce ödemek istediğini her seferinde dile getiren Korkmaz’a yönelik yanlı bilgi ve tutukların sebebi ise tartışma konusu oldu.

‘205 yıl hapsi isteniyor’ denilen Sezgin Baran Korkmaz tahliye oldu!