DOAS YÜKSELİŞ İVMESİNİ SÜRDÜREBİLECEK Mİ? İŞTE O ANALİZ

featured
service

Geçtiğimiz hafta tavan yükselişleriyle dikkat çeken Doğuş Otomotiv şirket olarak 2020 sonu ve 2021 içinde umut veriyor… Ancak hisse bazında yakın vadede yüksek kar beklenmiyor.

Halk Yatırım’ın hazırladığı analize göre;

2020 yılında faizlerde düşüş eşliğinde yurt içi otomotiv pazarındaki güçlenme beraberinde %90 satış geliri, %166 FAVÖK ve 13 kattan fazla net kar büyümesi ile tamamlaması beklenen Doğuş Otomotiv’in 2021 yılında, iç tüketimde güçlenmenin daha ılımlı düzeylere gerilemesi eşliğinde, daha makul düzeyde büyümesini sürdüreceği analiz ediliyor. Bu bağlamda, Doğuş Otomotiv’in 2021 yılında %20 satış geliri, %8 FAVÖK, %1 net kar büyümesi öngörülüyor.

Avantajlar:

2020 yılındaki iyileşen operasyonel karlılık ve güçlü artış kaydetmesini beklediğimiz net kara ek olarak son dönemdeki olumlu beklenti ve gelişmelerin fiyatlandığı analiz ediliyor…

DOAS hisseleri için 12 aylık hedef fiyatımızı 34,50 TL’ye yükseltmemize rağmen, sunduğu sınırlı getiri potansiyeli ve son dönemdeki hızlı yükselişi nedeniyle tavsiyemizi ‘TUT’a indiriyoruz. Hisse içi Hedef Fiyat: 34,50 TL Getiri Potansiyeli: %13 olarak analiz ediliyor. Hedef fiyatın yükselmesinde, tahminlerde gerçekleşen yukarı revizyonlara ek olarak hisse senedi fiyatında son dönemde yaşanan yükseliş paralelinde yapılan değerlendirmeye dahil edilen geri alım programı kapsamındaki 22 milyon adet hisse senedinin güncel piyasa değerini yansıtılması da etkili oldu.

Riskler:

İştiraklerin net kara devam eden katkısına karşılık, faiz giderlerinde yükselişin net kardaki artışı sınırlayacağı tahmin ediliyor… Pandemi döneminde, yaşanabilecek tedarik problemleri, güven ortamında kötüleşme, aşağı yönlü başlıca risk unsurları olarak yer alıyor. Ayrıca, faizlerde yükseliş beraberinde hem otomotiv satışlarını yavaşlatarak operasyonel karda azalış hem de faiz giderlerini artırarak finansman giderlerini yükseltebilecek olması risk faktörleri olarak belirlendi. (Halk Yatırım)

DOAS YÜKSELİŞ İVMESİNİ SÜRDÜREBİLECEK Mİ? İŞTE O ANALİZ