Doktor hatasından annesini kaybetti Dilek Kurtarıcı’ya d mahkeme şoku

featured
service

Marmaris’te yaşadığı 2009 yılında birlikte yaşadığı annesi Leyla Kurtarıcı’nın bronşit tanısıyla kaldırıldığı Özel Ahu Hetman Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Dr Özcan Özkumova tarafından ihmal sonucu sağlığını kaybettiğini ve bir süre sonrada hayata veda ettiğini iddia eden Dilek Kurtarıcı 9 yıl süren hukuk mücadelesinin sonunda haklı çıkamamasının şokunu yaşıyor.

blank

Annesinin, konan bronşit tanısının ardından geçen 4 günlük süre sonunda kaldırıldığı özel hastanede uygulanan komedon tedavisine bağlı olarak hafızasını yitirdiği 10 gün sonrada kapıya konduğunu söyleyen Dilek Kurtarıcı 9 yıl önce başlattığı hukuk mücadelesinde sahibi olduğu evlerini ve arabasını bu uğurda kaybettiğini belirterek, “Ortada Dr Özcan Kumova’dan kaynaklanan çok ciddi bir hata ve ihmalden dolayı başlayan bir ölüm süreci var. Annemi yaşadığı astım krizi sebebiyle götürdüğüm özel hastanede müşahede altına aldılar almasına ancak dördüncü gününde hafızası gitti, 10’uncu gününde de annemi kapı dışarı edercesine taburcu ettiler.” dedi.

blank

Annesi Leyla Kurtarıcı’yı özel hastanede başına gelenlerden sonra özel ambulansla İstanbul’da ki Amerikan Hastanesi’ne kaldırdığını kaydeden Dilek Kurtarıcı burada ki gelişmeleri ise şöyle anlattı, “Amerikan Hastanesi’nden Dr Tamer Köymen annemin o halini gördüğünce önce büyük bir şaşkınlık yaşadı. Ardından Özel Ahu Hetman Hastanesi ile temasa geçip orada yapılan tedavisiyle ilgili dosyasını göndermelerini istedi. Ancak hastane Dr Köymen’in bu talebini reddetti. Anneme yaptıkları 10 günlük tedavinin dosyasını göndermediler. Bundan da ortada yanlış bir şeylerin olduğu kuşkusuna kapıldık. Anneme yanlış tedavi uyguladıkları açık ve netti. Ama biz bunu hakkımızı aramak için kapısına gittiğimiz mahkemelere anlatamadık. Yerel mahkeme hastaneyi haklı, beni haksız buldu. Bu da yetmiyormuş gibi Yargıtay’dan da bir darbe yemenin şokunu yaşadım. Yargıtay’da yerel mahkemenin kararını doğru bulduğunu,  benim haksız, hastanenin haklı olduğu kanaatine vardı. Oysa ortada çok ciddi bir ihmal var ve bu ihmalin hesabı sorulmadı” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=jWXjsMsYXwY

Doktor hatasından annesini kaybetti Dilek Kurtarıcı’ya d mahkeme şoku