Günün önemli şirket haberleri 01/04/2022

featured
service

#AKGFY #GZNMI – VBTS kapsamında şirket paylarına 29 Nisan’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 29 Nisan’a kadar uzatıldı.

#AYCES – VBTS kapsamında şirket paylarına 29 Nisan’a kadar emir paketi tedbiri getirildi.

#ANHYT – Şirketin Genel Müdürlüğüne Murat Atalay’ın atandığı açıklandı.

#AKSEN – Şirketin %100 oranındaki bağlı ortaklığı Aksa Aksen Enerji’nin enerji ticareti faaliyetleri kapsamında, Gürcistan’dan 1 – 30 Nisan arasında 75 MW kapasiteye kadar elektrik enerjisi ithalatı yapmak amacıyla TEİAŞ ve EPDK’ya yapılan başvurunun onaylandığı açıklandı.

#AKFGY – Şirketin Rusya’daki yatırımlarıyla ilgili kredilerimizin tamamının Eylül 2021’de 10 yıl vadeli ve ruble cinsinden refinanse edildiği ve son zamanlarda rubledeki değer kaybının şirket finansallarına olumlu etki yaratacağı, Rusya’daki varlıkların faaliyetlerinin kesintisiz devam ettiği Rusya’nın yeni aldığı kararlar kararla otel ve restoran gelirlerinden alınan oranındaki KDV oranının 5 yıl süreyle %0 uygulanacağı açıklandı.

#AVHOL –Soil Kimya’ya 2 milyon TL yatırım yapılarak %100 oranında iştirak edilmesine karar verildiği açıklandı.
Şirketin %100 bağlı ortaklığı Avrupa Global Telekominikasyon’da sahip olduğu payların tamamının 3,3 milyon TL’ye satılmasına karar verildiği açıklandı.

#BRKO – Gusion Tekstil’in %51’lik payının satın alınmasına yönelik değerleme raporu yaptırma kararı alındığı açıklandı.

#BRSAN – Şirketin ABD’de kurulu bağlı ortaklığı Borusan Mannesmann Pipe US’nin, ABD’de mevcut sondaj borusu üretim faaliyetlerinin yanı sıra inşaat ve genel endüstri segmentlerinde de yerel üretici haline gelmesinin planlandığı açıklanırken, yapılacak yeni yatırımın ~50 milyon dolar olacağı açıklandı.

#CIMSA – Şirketin Denizli’de yapmayı planladığı Kalker Ocağı, Kırma Eleme ve Mekanik Plent Tesisi Kapasite Artışı Projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı medyada yer aldı.

Günün önemli şirket haberleri 01/04/2022