İflas eden ünlü otelcinin sahte çekleri piyasaya sürüldü!

featured
service

Turizm Haber Merkezinde yer alan habere göre Yaşanan sahtekarlık olayı ile ilgili olarak edinilen bilgiye göre Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği eski başkanı, Noa Şirketler Grubu’nun patronu İlhan Açıkgöz’ün şirketi doru efe otel ve Turizm şirketinin bir çeki Muğla Marmaris’teki bir bankanın şubesine tahsilat amacı ile verildi.

blank

Tahsilata yapacak olan bankacının çek yaprağındaki imzalardan şüphelenmesi üzerine çekin ödemesi yapılmadığı gibi durum ilgili şirkete de bildirildi. İlhan Açıkgöz ve şirket avukatları sahte çekle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunurken şüpheli veya şüphelileri bulmak için zorlu bir süreç başlatıldı.

Çekte yer alan ciro silsilesine göre Doru Otel adına düzenlenen çek M. Ö.’nün tekstil firmasına kesilmiş görünüyordu. Çeki bankaya sunan B. Tavukçuluk’un sahibi İ. B., anılan çeki E. Gıda’nın sahibi A. E.’den alınmış görünüyordu. Bu kişi ise çeki C. Metal’in sahibi A. M.’den almış görünüyordu. Savcı tarafından ifadesi alınan A. M. çeki 51 yaşındaki Uğur Akgün’den anlatırken Uğur Akgün ise, çeki S. İ.’den aldığını ancak bu kişi komşusu olduğu için cirolamayı düşünemediğini söyledi.

Savcı, Akgün’ün savunmasını suçtan kurtulma amaçlı olduğu gerekçesi ile de hakkında soruşturma başlatırken 10 yıl hapis istemi ile açılan dava İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Bir dönem GETOB Başkanlığı da yapan Açıkgöz’ün sahibi olduğu noa otelcilik Ege ve Akdeniz bölgesinde sekiz oteli işletiyordu. İlhan Açıkgöz’ün Noa Şirketler Grubu bünyesindeki üç şirket için iflas kararı verilmiş, Noa Şirketler Grubu’nun sahibi Açıkgöz 2006 – 2012 yılları arasında Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (GETOB) başkanlığını da yapmıştı.

Çalıştığı tur operatörlerinden biri ile yaşadığı mali sorun sonrası mali krize giren Noa Şirketler Grubu mali zorluğu aşamayınca zordaki şirketi alacaklılara karşı korumaya alan iflas erteleme talebinde bulunmuştu. Kadıköy 5. Asliye Ticaret Mahkemesi Noa Grup şirketleri Yılmaz Efe Otelcilik Turizm Tic. Ve İhracat LTD şirketi, IG Turizm Yatırımları ve İşletmeleri, Doru Efe Otel ve Turizm İşletmecilik için 25 Aralık 2014’ten başlamak üzere 1 yıllık iflas erteleme kararı vermişti.

2014’ten 2019’a kadar gelinen süreçte şirketler yaşadığı mali zorluğu aşamayınca mahkeme iflas kararı verdi. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi Yılmaz Efe Otelcilik Turizm Tic. Ve İhracat LTD şirketi, IG Turizm Yatırımları ve İşletmeleri, Doru Efe Otel ve Turizm İşletmecilik için 2019 yılı 22 Ocak’ta iflas kararı verdi.

İflas eden ünlü otelcinin sahte çekleri piyasaya sürüldü!