Kullanılmayan Bitcoin’lerin oranı artıyor

featured
service

ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley, yayınladığı yeni bir raporda Bitcoin’lerin yüzde 78’inin son altı ayda hiçbir işlemde kullanılmadığına işaret etti. Bu oranın rekor sayıda Bitcoin’e karşılık geldiğini belirten banka, kullanılmayan Bitcoin’lerin oranının artmaya devam ettiğinin de altını çizdi. Analist Sheena Shah, 6 aydan daha uzun bir süre önce Bitcoin alan yatırımcıların çoğunun pozisyonunu koruduğunu ve Bitcoin fiyatında bir iyileşme beklediğini tahmin etti. Raporda ayrıca, kısa vadeli yatırımcılar tarafından tutulan ve geriye kalan yüzde 22’nin ortalama 22 bin 300 dolardan satın alınmış olabileceği dile getirildi.

Aktarılan diğer detaylara göre; Binance dışındaki çoğu kripto para borsasında, işlem hacimleri önemli oranda düşüş gösterdi. Binance, temmuz ayında pazar payını artırma hedefiyle Bitcoin alım-satım ücretlerini sıfıra indirmişti. Rapor, kriptoya yönelik kurumsal ilginin de fiyat dalgalanmalarına paralel olduğunu belirtti.

Bitcoin 2021’in kasım ayında zirve yapmıştı

Cointelegraph’tan Doğa Yurduneri’nin haberine göre, son 6 ayda işlem gören Bitcoin oranlarındaki düşüşün, etkisini sürdüren kripto kışının bir uzantısı olabileceği tahmin edildi. Özellikle bu yıl; dünya genelindeki hiper enflasyon ve ekonomik gerileme nedeniyle yatırımcıların birçoğu, riskli yatırımlardan kaçınma ve riskli yatırımları elden çıkarma eğilimi göstermeye başladı. Buna bağlı olarak birçok kripto para birimi, son dönemlerde ciddi bir değer kaybı yaşadı. Bu durum, kripto para piyasasında “kripto kışı” olarak adlandırılan bir sürecin başlamasına neden oldu. Bitcoin ve Ethereum gibi popüler kripto para birimleri ise yüksek piyasa hacimleri nedeniyle bu süreçten olumsuz etkilendi.

2021’in kasım ayında 69 bin dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin, son birkaç aydır 20 bin dolar civarından işlem görüyor.

Kullanılmayan Bitcoin’lerin oranı artıyor