Madencilik şehirlerinden Rüstem Çetinkaya’ya destek

featured
service

Çetinkaya, Marmara Adası, Bursa, Bilecik ve Eskişehir’de sektör temsilcileriyle bir araya geldi ve sektör paydaşlarından tam destek aldı. Sektörden gelen bu desteğin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Çetinkaya, yönetime seçilmeleri halinde kapsayıcı ve sorun çözen bir anlayışla hareket edeceklerini, ayrıca madende ruhsat izin süreçlerinin kısalması için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini söyledi.

Sektörün sorunlarını dinlemek, çözüm önerilerini ve ihracatı geliştirmek adına yapılacakları anlatmak için uzun bir süredir tüm Türkiye’de sektör temsilcilerini ve paydaşları ziyaret eden Çetinkaya, yaklaşan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) seçimleri öncesi son bilgileri paylaştı. 16 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek olan İMİB Olağan Seçimli Genel Kurulu öncesinde her bölgede sektörle bir araya geldiklerini belirten Çetinkaya, özellikle sektörün kalbi konumundaki Marmara Adası, Bursa, Bilecik, Afyon ve Eskişehir’de gördükleri desteğin kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti.

MADENDE 10 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİ

Yönetime seçilmeleri halinde kapsayıcı ve sorun çözen bir anlayışla hareket edeceklerini ve devamlı ulaşılabilir konumda olacaklarını vurgulayan İMİB Başkan Adayı Çetinkaya, maden sektörünün gerçek potansiyelini ortaya çıkartmak istediklerinin altını çizdi. Maden sektörünün ihracat potansiyelinin 2021 ‘de ulaşılan 5,9 milyar dolardan daha fazla olduğunu söyleyen Çetinkaya, buradaki en önemli konunun ise izin süreçlerinin kısalması olduğunu ifade etti. Çetinkaya, şunları söyledi:

“Bizim sektörümüz ithal girdisi olmayan ve ihracata net katkı sunan bir sektör. Ülkemizin izlediği ihracata dayalı büyüme politikası kapsamında ihracatın en büyük itici güçlerinden biri olabiliriz. Ancak önümüzdeki en büyük engel 4 yıla kadar uzayan izin süreçleri. Bu süreyi eskisi gibi 1 senenin altına indirmek yönetimimizin en büyük hedefi olacak. İzin süreçlerinin kısalması bize ihracatta çok büyük rekorların kapısını açacak. İzin sürelerinin düşmesi ile çok yakın bir zamanda ihracatta 10 milyar dolarlı rakamları konuşmaya başlayacağız. “
Kendileri için bir diğer önemli konunun da ruhsat güvenceleri olduğunun altını çizen Çetinkaya, bu konuda yapılacak çalışmalarla madendeki yatırım iştahının artacağını ve Türkiye’nin sektördeki konumunu daha da güçlendireceğini söyledi.

DESTEKLER GURUR VERİCİ

İMİB başkanlığı için yola uzun zaman önce çıktıklarını ve ihracatı artırabilmek adına çok detaylı çalışmalar yaptıklarını anlatan Çetinkaya, “Artık yavaş yavaş yolun sonuna geliyoruz. Türkiye’nin birçok şehrine ziyaretler gerçekleştirdik. Özellikle sektörümüzün nabzının attığı bölgelerde gördüğümüz destekler bizim ne kadar iyi bir yola çıktığımızı gözler önüne serdi. Tüm bu destekler için sektör paydaşlarımıza teşekkür ederim. Onların bu ilgisine layık olmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Madencilik şehirlerinden Rüstem Çetinkaya’ya destek