MİLYONLARCA DOLARLIK KRİPTO PARA VURGUNU YAPTILAR,ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYARAK GEZİYORLAR

featured
service

SMART TRADE COİN ismi ile kurulan firma üzerinden sisteme dahil edilen yatırımcılar 1000 Dolar ödeyerek bir özel yazılım alıyorlar ve bu yazılımın “Akıllı botları” ve “Yapay teknolojisi” sayesinde yapılan yatırımlar ile kendilerine aylık %30’luk bir kar elde etme vaadi veriliyor.

Sisteme bir yazılım paketi alarak katılımın sebebi ise yatırımcılara “Sistem bir robot yazılımla çalışıyor. Robot 7/24 sizin adınıza çalışıyor. Yatırdığınız para, kripto para piyasasında değerlendiriliyor. Sizin adınıza alım-satım yapılıyor” olarak açıklanıyor.

Yatırımcı yazılımı alırken bitcoin yahut etherium gibi kripto para birimleri üzerinden para yatırımı yapıyor. Ancak pek çok kişinin de elden ödeme ile paket satın aldığı ortaya çıktı.

blank

MERKEZ ANTALYA,SİSTEM 2017 YILINDA İŞE BAŞLIYOR

Yapılan vurgunun merkezi ise Antalya. Vurgunun başındaki isim ise Çiğdem Karaca. Çiğdem Karaca ve “OCEANS” isimli ekibi sürekli lüks otellerde pahalı eğitimler verdikleri ve güven telkin ederek sisteme yatırımcı çektikleri belirtiliyor.

Çiğdem Karaca insanlara yüksek kar vaadi vermeye ise 2017 yılında başlıyor. Infinity Economics adıyla kendilerini tanıtan grup, infinity coins dedikleri ve XIN sembollü sanal bir para birimini güncel dolar kurundan fiyatlandırıp satarak, bu sanal para biriminin baz alındığı bir borsa yaratmak, böylece para birimine yatırım yapan yatırımcılara, sözümona sanal para satıldıkça yaşanacak fiyat artışı ile birlikte kazanma imkanı sağlama vaadi veriyor.

Yine bu dönemde arbitraj yaparak para kazanmak için yatırımcılara bir “Yapay Zeka Arbitraj Robotunun” 50 bin TL’den satıldığı belirtiliyor. Ancak bu robotu satın alanların böyle bir robota hiç sahip olamayarak ciddi zararlar ettikleri belirtiliyor.

Infınıty Economics isimli yapının uluslararası bir finans organizasyonu olduğunu yatırımcılara anlatan Çiğdem Karaca kendisinin de bu uluslararası yapının Türkiye temsilcisi olduğunu belirtiyor. “Uluslararası finans devi” olarak tanıtılan Infınıty Economics isimli şirket ise ofis adresi İngiltere’de, Jeson Smith isminde bir yönetici kontrolünde 14 Şubat 2017 tarihinde açılan bir “TABLEA ŞİRKETİ”

PARALAR MARSHALL ADALARINA

2017 yılında Londra merkezli bir tabela şirketini adres olarak vererek yatırımcıları sisteme çeken Çiğdem Karaca bu kez ise Smart Trade Coin isimli şirket üzerinden işlerini yürütüyor.

Smart Trade Coin isimli şirket ise tam ofis adresi “Smart Trade Finance LTD Reg. No. 106499 Ajeltake Road, Ajeltake Island, Majuro MH 96960 Republic of the Marshall” şeklinde olup Marshall Adaları’nda faaliyet gösteren bir tabela şirketi.

Yatırımcılardan toplanan yaklaşık 100 milyon dolar paranın Marshall Adaları’nda bulunan bu tabela şirkete aktarıldığı belirtiliyor.

Bu şirketin başında ise Sanjay Sharma isimli bir Hintli olduğu ifade edilse de bu isimde bir kişinin gerçekte var olup olmadığı ise şüpheli.

blank

“KALDIRAÇ İŞLEMİNDE PARANIZIN %95’İ BATTI”

Sisteme para yatıran yatırımcılar 5 Haziran 2021 tarihinde yatırımlarının %95’inin “Kaldıraçlı işlemlarde yaşanan zarar” ile yok olduğunu öğrendiler.

Bu tarih itibariyle Çiğdem Karaca ve ekibine ulaşılamadı. Bireysel olarak ulaşan 1-2 yatırımcı ise Çiğdem Karaca’dan önce “Kendisinin alt ve üst kademeler olmak üzere organizasyonun sadece 2 kademesinden sorumlu olduğunu,zararın kendisini ilgilendirmediği” sonrasında ise “Ben bu işleri bıraktım” cevabını aldı.

Başta Eskişehir,Ankara,Uşak,İzmir,Denizli,Kütahya,Manisa,Antalya,Alanya,İstanbul olmak üzere binlerce kişinin sistemden mağdur olduğu ifade ediliyor.

“HAVUZ OLUŞTURUYORUZ”

Yatırımcıların ardı ardında suç duyurusunda bulunması üzerine şirketten yatırımcılara bir mail ile açıklama gönderildi. Açıklamada “Bir havuz oluşturuluyor,havuzun oluşması Kasım ayını bulacak. Kasım ayında havuzun oluşması tamamlanınca zararlarınız karşılanacak” ifadelerine yer verildi.

Ancak bu açıklamanın zaman kazanma amaçlı olarak yatırımcılara gönderildiği belirtiliyor.

HAKLARINDA SUÇ DUYURUSU VAR AMA İŞLEM YAPILMIYOR

Çiğdem Karaca ve ekibi hakkında pek çok mağdur tarafından suç duyurusunda bulunulmasına rağmen henüz Karaca hakkında hiç bir cezai işlem uygulanmış değil.

MİLYONLARCA DOLARLIK KRİPTO PARA VURGUNU YAPTILAR,ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYARAK GEZİYORLAR