100 milyon dolar Güneş enerjisi vurgunu

featured
ŞİRKETİN SAHİBİ G.C.Ç. İLE EŞİ A.Ç., ŞİKAYETTE BULUNACAKLARINI BELİRTEN MAĞDURLARA TEHDİTTE BULUNARAK, HERHANGİ BİR HAK TALEBİNDE BULUNAMAYACAKLARINI ÖNE SÜRDÜ.
service

Güneş enerjisi vurgunu Ankara’da faaliyet yürüten bir güneş enerjisi üretim şirketi 2020-2021 yılları arasında sosyal medya üzerinden yaptığı reklamlarla vatandaşlardan ‘kar payı’ adı altında yaklaşık 100 milyon dolar topladı.

blank

Paraları kripto olarak hesabına geçiren şirketten pay alamayan üyeler, şirket sahibi G.C.Ç. ile eşi A.Ç.’ye şikayette bulunacaklarını bildirdiler. Bunun üzerine şirket sahipleri, mağdurlara tehditler yağdırmaya başladılar. Tehditlere boyun eğmeyen mağdurların ardından çift G.C.Ç. ve A.Ç. paraları alıp sırra kadem bastılar. 20 mağdur, şirket sahibi ve yöneticiler hakkında ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Tehdit’, ‘Güveni kötüye kullanma’, ‘Dolandırıcılık’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’, ‘Evrakta sahtecilik’, ‘Resmi evrakta sahtecilik’ ve ‘Vergi Usul Kanunu’na muhalefet’ suçlarından şikayetçi oldular. Savcılık, G.C.Ç. ile eşi A.Ç.’nin ifade vermesi için bildirimde bulunurken çiftin bir aydır Adliye’ye uğramadığı ortaya çıktı.

Kaynak: Odatv.com

100 milyon dolar Güneş enerjisi vurgunu