Nihat Özdemir ve İbrahim Çeçen’e açık mektup: Ah Almayın!

featured
service

Muğla’daki Akbelen ormanlarında çevrecilerin ve aktivistlerin ağaçların kesilmemesi için başlattığı mücadele sürüyor. Bölgeye gitmek isterken kimlik kontrolünden geçirildiğini söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bölgede maden açmak isteyen Limak Holding sahibi Nihat Özdemir ve İÇTAŞ şirketinin sahibi İbrahim Çeçen’e sosyal medya üzerinden açık mektup yazdı ve orman katliamına tepki gösterdi: Su kaynaklarını yok ederek para kazanmak, vatan sevgisi ile bağdaşır mı?

Muğla Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve İçtaş Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin kömür maden sahasını genişletmek için ağaç kesimine karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor.

Bölgedeki vatandaşlara destek için Bodrum’dan Akbelen Ormanı’na gitmek isteyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve beraberindeki ekip, ilçenin çıkışında kimlik kontrolü yapıldığını paylaştı.

Bölgeye ulaşan Aras, çevrecilerin eylemine destek verdi.

Öte yandan Ahmet Aras, sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak bölgede orman katliamı yapan iki iş insanı İbrahim Çeçen ve Nihat Özdemir’e seslendi.

Aras sosyal medya hesabından şu ifadelerde bulundu:

Yeniköy Kemerköy Enerji adlı şirketin sahipleri olan Sayın Nihat Özdemir ve İbrahim Çeçen’e açık mektup.

Sayın Özdemir, Sayın Çeçen.. Doğduğunuz, büyüdüğünüz, servet sahibi olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti’nin ormanlarını ve su kaynaklarını yok ederek para kazanmak, vatan sevgisi ile bağdaşır mı ?

Enerji üretimi için tüm dünya doğa dostu yöntemlere yönelirken siz, neden ülkenizin doğal zenginliklerini yok ederek enerji üretmeyi ısrarla tercih etmektesiniz ?

Termik Santralinizin Kömür ihtiyacı için ormanlarımızı, soğutma suyu ihtiyacı için içme suyumuzu yok ederek ve bu katliama karşı çıkan günahsız insanlara her türlü zulmü yaparak elde ettiğiniz kazanç haram değildir de nedir ? Sayın Özdemir, Sayın Çeçen…

Yeryüzündeki mahkemeler sizin arzu ettiğiniz kararları verebilir ve vermektedir fakat, gökyüzündeki mahkemenin kararlarına, bildiğiniz gibi müdahale edilememektedir.

Dolayısıyla lütfen, daha fazla ağacın canını almayın, daha fazla canlıyı yuvasız bırakmayın ve daha fazla masum insanın ahını almayın. İnsanlık adına, sizden talebim budur.

Nihat Özdemir ve İbrahim Çeçen’e açık mektup: Ah Almayın!