Nine Polat’ın 150 Milyon liralık sahte faturası çıktı

featured
service

“Kara para aklamak” iddiasıyla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çifti Emniyet ifadelerinde gelirlerine yönelik ayrıntılı bilgiler verdi.

Odatv’den Zeynep Çakır’ın haberine göre  Engin Polat’ın Emniyet ifadesine ulaştı.

Engin Polat’a “DP Güzellik Kozmetik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi” isimli firmayla ilgili bilgisi soruldu.

Sorgusunda bu firmanın anneannesinin olduğunu ifade eden Engin Polat, “Firma anneanneme aittir, bu firma Dilan Polat Çekmeköy şubesini işletmektedir. Franchise şubedir, anneanneme gelir olsun diye Dilan Polat A.Ş ile DP güzellik arasında bir Franchise anlaşması yapılmıştır. DP güzellik firmasının işlerini vekaleten babam Sezgin Polat yürütmektedir. Bu şirket ile başkaca bir bağımız yoktur” diye yanıt verdi.

Soruşturma kapsamında Engin Polat’ın anneannesine ait firmanın 150 milyon TL’lik sahte fatura düzenlediği ortaya çıktı.

Anneanneye ait firmayla ilgili MASAK tarafından şu tespit yapıldı:

“Bankacılık işlemleri üzerinden herhangi bir alış ve satış karşılığında para ödemesi
gerçekleştirmemesi, SGK çalışanının olmaması, Mal alış yaptığını bildirdiği şirketlerin sahte belge düzenleme tespitlerinin bulunması Şirketin satış olarak bildirdiği tutarların gerçek olmadığı şeklinde tespitler olması.”

Emniyette Engin Polat’a MASAK tarafından yapılan tespit ve 150 milyon liralık sahte fatura da soruldu.

Engin Polat bu soruya “Bu firma tamamen akrabalık bağından anneanneme gelir olsun diye sözleşme imzalanmıştır. Faturalardan bilgim yoktur” diyerek yanıt verdi.

Nine Polat’ın 150 Milyon liralık sahte faturası çıktı