PINAR KERİMOĞLU ’’GÜLŞAH SARAÇOĞLU’NUN ESTETİKLERİNDEN ARTAN DERİDEN ELBİSE DİKERİM ONA’’

featured
service

Pınar Kerimoğlu sosyal medya hesabından “Biliyorum güzel tasarladım ama önce bir izin iste sor di mi” sözleri ile Eren Yorulmazer ve Seren Serengil’e göndermede bulunmuştu.

Al Sana Haber programı bugünkü canlı yayında tartışmanın odağındaki iki ismi bir araya getirdi. Eren Yorulmazer ve Pınar Kerimoğlu telefonla bağlandı ve iddiaları yanıtladı. Her iki isim de bomba iddialarda bulundu. İşte o konuşmanın detayları…

Seyhan Soylu “Yapmış olduğunuz tasarım bir hayli ses getirdi. Bundan sonra mimar ve tasarımcı olarak mı göreceğiz sizi?”

Eren Yorulmazer “Ben mimarlık eğitimi aldım. Ama şirketim bir tasarım şirketi. Mimari binalar tasarlıyoruz, iç mimarlık yapıyoruz, mobilya tasarlıyoruz ve elbise de tasarlayabiliyoruz. Seren Serengil bir proje olarak bunu bize ısmarladı. Çok da güzel taşıdı. Dizaynımıza müdahale etmedi.”

Tayyar Işıksaçan “Eren Bey bu çizimleri yaparken daha önce Avrupa’da benzerleri yapılmış veya dergilerde yayınlanmış kıyafetlerden esinlendiğiniz oluyor mu?”

Eren Yorulmazer “Mimarlık Tarihi okumuş olduğum için mimari dönemlerin yanında o dönemin sanatını, müziğini, modasını da öğrettiler. Bu bilgileri süzgeçten geçirerek tasarımımı yapıyorum. Sahnede Seren’ i yansıtmaya çalıştık ve Josephine Baker, ikinci elbisede ilham kaynağımız oldu. ‘Benim tasarımım’ diye sağda solda haber çıkmış ama Baker bu elbiseyi 1926 da giymiş. Ben hiç kopya yapmadım hayatımda. Modayı mimari bir bakış açısıyla yapıyorum.”

Tayyar Işıksaçan “Eren Bey benzer bir kıyafeti Lerzan Mutlu’ya da yapmış olduğunuz doğru mu?”

Eren Yorulmazer “Yok bambaşka bir kıyafet yaptım. Gülşah Saraçoğlu benim çok yakın arkadaşım. Lerzan’ la Gülşah küsüşmüşler. Lerzan’ ı da ortada bırakamazdım” diyerek Lerzan Mutlu ve Gülşah Saraçoğlu’nun arasının açık olduğunu ağzından kaçırdı.

Seyhan Soylu “Seren Serengil’e sponsorluk mu yaptın yoksa bir bedel ödedi mi?”

Eren Yorulmazer “Hayır proje olarak ısmarladı. Proje de bir karşılığı olan çalışmadır.”

Nurcan Sabur; “Pınar Kerimoğlu’ nun bir çıkışı vardı. ‘Benim tasarımımın önüne pencere açmış. Aynısını dikmiş’ diyor. Siz de diyorsunuz ki 1926 da bu kıyafet zaten yapılmıştı. Yani siz o zaman 1926’daki kıyafeti taklit ettiniz.” derken stüdyoda sesler yükseldi.

Eren Yorulmazer “Ben taklit etmedim. Bakın ben tasarımcıyım. Kendime göre yorumlarım. O elbise saçaklı bir elbise. Benzeri binlerce yerde var. Saçaklı elbiseyi ben keşfetmedim” dedi.

Daha sonra canlı yayına Seren Serengil’ in giydiği kıyafetinin kendi tasarımından çalıntı olduğunu iddia eden Modacı Pınar Kerimoğlu bağlandı ve o elbisenin ortaya çıkış hikayesini anlattı.

Tayyar Işıksaçan “Hanımefendi çakma olduğunu söylediğiniz elbisenin fotoğrafı var mı?” diye sordu.

Pınar Kerimoğlu “Tabi ki elbise şu an atölyemde burada. 3 hafta önce yaptım ben o elbiseyi. Hatta öyle bir anım var ki. Eşimle birlikte dizi izliyorduk. O sırada ödül törenine katılacaktım. Dedim ki hemen hızlıca ne yapabilirim ne tasarlayabilirim yarın ki ödül töreni için? Sonrasında elimde bir tane kot pantolon vardı. Dikiş makinesi yanımda değildi. Ve kot pantolonu parçalamaya başladım.” diyerek elbiseyi gösterdi.

Açıklamalarına devam eden Kerimoğlu “Ben ne Eren Bey’ i takip ediyorum ne de Seren Hanım’ ı. Ben bunu bana atılan magazin sitelerinden gördüm. Herkes benzetip bana attı.” dedi.

Seyhan Soylu “Eren Bey’ in sizden esinlendiğini mi düşünüyorsunuz?”

Pınar Kerimoğlu “Ben gördüğüm anda dedim ki ‘Aaa ne kadar benziyor. Neredeyse aynı. Sadece kumaşı ve rengi farklı.” Sonra baktım ki herkes benim gibi düşünüyor”

Seyhan Soylu “Eren Bey’ in Seren Serengil’ e yaptığı diğer 2 kıyafeti başarılı buldunuz mu?”

Pınar Kerimoğlu “Diğer kıyafetinin de renkleri ve taşları benim diğer defile modelime benziyor” dedi.

Seyhan Soylu “Gülşah Saraçoğlu’ nu başarılı buluyor musun Pınar?”

Pınar Kerimoğlu “Terzilik de buluyorum. Kendi söylüyor zaten tasarım yapmıyor o. Terzilik yapıyor.”

Seyhan Soylu “Gülşah Saraçoğlu’ nun kendi beyanı var. ‘16 estetik geçirdim. Ben, benden çıkan etlerle elbise yapsam Madonna bir geceye giderdi’ diyor. 16 estetikten toplanan deriyle kıyafet diker misiniz Gülşah Saraçoğlu’na?”

Pınar Kerimoğlu “Ben o vahşete giremem ama bir elbiseden fazlası çıkar ona.” dedi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=BBGp8RzssL4

PINAR KERİMOĞLU ’’GÜLŞAH SARAÇOĞLU’NUN ESTETİKLERİNDEN ARTAN DERİDEN ELBİSE DİKERİM ONA’’