Sütaş’a kötü haber: Raf kavgasında son bilgiler

featured
service

Haberimizde Sütaş’ın geçmişte Migros ile yaşadığı raf kavgasını atıfta bulunmuş yeni tartışmanın detaylarını aktarmış, Sütaş ürünlerinin Migros raflarından bir anda çekildiğini, varılan uzlaşma sonucunda tekrar raflarda yer aldıklarını yazmıştık.

blank Sütaş’ın raf kavgasında ikinci perde

Ancak bu hafta yaptığımız araştırmada durumun farklı olduğunu öğrendik. Migros ile de tam bir anlaşmaya henüz varılamamış.

Satılan ürünler ise şu anda stoklardaki ürünlermiş.

Para dergisinin haberine göre anlaşma sağlanamaz ise Sütaş ürünleri Migros raflarında olmayacakmış.

blank

Migros’taki durum böyle. Peki CarrefourSA’da yeni bir gelişme var mı, diye onu da araştırdık. Cuma günü itibarıyla henüz bir uzlaşmaya varılamamış.

CarrefourSA’nın ne marketlerinde ne de online tarafta Sütaş’ın hiçbir ürünü satılmıyor.

Her iki market zinciri ile yaşanan durumun sebebini de öğrendik. Sütaş hem yerel marketlere hem de bakkallara aynı fiyattan ürün veriyormuş.

Migros ve CarrefourSA satınalma yöneticileri de bu duruma itiraz etmiş. Bizlerin alım tonajı ile bakkalın tonajı aynı değil, bizim fiyatlar daha uygun olmalı demişler.

Sütaş tarafı ise bakkal ve büfelerle zincir marketlere aynı fiyattan verme konusunda ısrarcı olmuşlar. Film de burada kopmuş.

Piyasayı bilenler, yakın zamanda bir uzlaşmanın da zor olduğunu belirtiyor. Yeni bir gelişme olur ise aktarmaya devam edeceğiz…

Para dergisi

Sütaş’a kötü haber: Raf kavgasında son bilgiler