Türk aşk gemisi… 1.2 milyar liralık vurgun iddiası

featured
service

Miray Denizcilik’in sahibi Vedat Uğurlu, “Mavi tur yapacağım. 7 kıtada 135 ülke gezdireceğim” diyerek çoğu İngiliz 111 kişiden 360’şar bin dolar topladı. Fakat o gemi, bir türlü gelmedi. Uğurlu iddiaları yalanladı.

akvim’in haberine göre Vedat Uğurlu, “Mavi tur yapacağım” dedi. 7 kıtada 135 ülke gezdireceğini söyledi. “Luna” adlı gemiyi gösterdi.

Uğurlu’nun sahibi olduğu Miray Denizcilik yetkilileri, “1 Kasım 2023 günü İstanbul’dan kalkacak olan gemi önce Barcelona Limanı’na, oradan ABD’nin Miami şehrine gidecek, 3 yılda 7 kıtadaki 135 ülkeyi gezip 375 noktada birkaç gün duraklama vaat ediyoruz.” dedi. Ancak 1 Kasım’da gemi yol almadı.

YAKINLARINA DERT YANDI: “PARAM YOK”

Bu kez 30 Kasım denildi. Büyük dünya turuna çıkılmasına günler kala, skandal patlak verdi. Patron Uğurlu’nun yakınlarına, “Şirketimizin bir gemiye 40-50 milyon dolar ödeyecek gücü yok. Projeyi yatırımcılara sunduk ve bazılarından gemiyi satın almak için resmi onay da aldık ama gerçekleşmedi.” dedi.

MAĞDURLARA ŞOK YANIT: “TAKSİT TAKSİT ÖDEYECEĞİZ”

Kişi başı 360 bin dolar (10 milyon 400 bin TL) ödeyen çoğu İngiliz 111 mağdur ise aldıkları cevapla şoke oldu: “Evet paranızı ödemeyi düşünüyoruz. Ancak hemen değil. Aylık taksitler şeklinde ödeyeceğiz.”

Tura çıkacak yolculardan bazılarının evlerini sattığı, bazılarının ise evlerini kiraya verdiği belirtildi.

YALANLAMA GELDİ

Odatv’ye açıklamalarda bulunan Vedat Uğurlu, iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Uğurlu’nun açıklaması şöyle:

“40 milyon dolar topladığımız, projemizin iptal olduğu, insanları mağdur ettiğimiz tamamen asılsızdır. Türkiye’nin ilk ve tek Cruise şirketi sahibi olarak hep onurumla mücadele ettim. Gemim yok deniliyor, şirketimize ait ve sıfır borçla sahip olduğumuz Miray Cruises gemimiz şu anda Haydarpaşa Limanı’nda durmakta olup dilediğiniz zaman gelip görebilirsiniz, Astoria gemimiz şu anda Mısır seyahatinde, Miray İstanbul adlı taverna teknemiz her akşam İstanbul Boğazı’nda hizmet vermektedir.”

Türk aşk gemisi… 1.2 milyar liralık vurgun iddiası