Sinpaş denizi kirletecek

featured
service

Sinpaş denizi kirletecek Marmaris Kent Konseyi, Sinpaş, Marmaris’te otel projesinde kirli atıkları denize akıtmak için çalışma yaptığını ifade etti. Açıklamada, “Marmaris’imizin doğasını mahvedecek ve halkını pislik içinde bir denize mahkûm edecektir” denildi.

Sinpaş denizi kirletecek Muğla’nın Marmaris ilçesinde yer alan Kızılbük Koyu’nda Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapımı süren dev devremülk projesine karşı tepkiler sürüyor.

Marmaris Kent Konseyi yaptığı açıklamada, şirketin kirli atıkları denize akıtmak için çalışma yaptığını belirtti. Açıklamada, “Sinpaş tüm bu usulsüzlüklere sırtını dayayarak kanalizasyonunu ve kirli atık sularını denize vermek için denizin içine boru döşemektedir. Milli parkı talan ettiği yetmezmiş gibi Marmaris denizini bir fosseptik çukuruna çevirmeye karalı. Denizciler biliyor ki lodoslu havalarda, Marmaris Limanı atık havuzuna dönüşecek. Geçen yaz İçmeler’de yaşanan deniz kirliliğinden kaynaklı rahatsızlıklar yüzünden hem turistlerden hem de otelcilerden yüzlerce şikâyet almıştık. Bunun daha başlangıç olduğunu o zaman da söylemiştik” denildi.

DENİZİMİZ BÜYÜK BİR KİRLİLİK GERÇEĞİYLE KARŞI KARŞIYA
Açıklamada şunlar belirtildi: “Marmaris’imizin ormanları yandı, yanmaya da devam ediyor. Bu kayıp yetmezmiş gibi şimdi denizimiz büyük bir kirlilik gerçeğiyle karşı karşıya. Başta belediye meclis üyeleri olmak üzere bu kentten ekmek yiyenlerin, bu kentin ismini kullanıp kariyer ve itibar kazananların şimdi kente borcunu ödeme ve koltuklarının hakkını verme zamanıdır. Belediye bu işin müsebbibi olabilir. Ama unutulmamalı ki; atananlar ve kamu yöneticileri de onlar kadar mesuldürler. Halkı bilgilendirmeyerek ya da yandaşlıkla hareket etmesi için baskılayarak kötü ve kanunsuz olanda gerçekleşen ittifak Marmaris’imizin doğasını mahvedecek ve halkını pislik içinde bir denize mahkûm edecektir.”

NE OLMUŞTU?
Proje için verilen ‘çevresel etki değerlendirme(ÇED) gerekli değildir’ kararının iptali sonrası şirket tarafından yeniden başlatılan ÇED süreci başlatıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 10 Mart tarihinde projeye “ÇED Olumlu” kararı verildi. Karar sonrası Marmaris Belediyesi ise 21 Mart tarihinde şirkete inşaat izni verdi. Şirket ise tekrar inşaat çalışmalarına başladı.

Kaynak: Birgün

Sinpaş denizi kirletecek