Will Smith Oscar Töreninde Tokat Attı! İşte O Anlar!

service

Neye uğradığını şaşıran sunucu Chris Rock, yanağını ovuşturarak, “Vay, az önce Will Smith beni fena tokatladı” ifadesini kullandı. Herkes önce planlanmış bir sahne oynanıyor sandı ancak Smith oturduğu yerden Rock’a, “Karımın ismini lanet ağzından uzak tut” diye defalarca bağırınca gerçekten çok sinirlendiği anlaşıldı.

KARISI GÖZLERİNİ DEVİRDİ

Jada Pinkett-Smith, 2018 yılında alopesi (kellik) hastalığına yakalandığını ve saçlarını kaybettiğini açıklamıştı. Oscar gecesine de saçı traşlı gelen ünlü aktris, sunucu Chris Rock’ın, “Jada, GI Jane 2. izlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum” demesi üzerine gözlerini sinirli bir şekilde devirmişti. O sırada eşi Will Smith espriye gülüyor gibi görünüyordu.

AĞLAYA AĞLAYA ÖZÜR DİLEDİ

Yarım saat sonra “King Richard” filmindeki performansıyla “En İyi Aktör” Oscar’ını almak için sahneye çıkan Smith, kontrolsüz davranışı için tüm seyircilerden özür dilerken, “Chris Rock hariç” dedi. Oscar ödülünü kabul konuşmasında ağlayan 53 yaşındaki aktör, “Aşk size çılgınca şeyler yaptırır. Tacizi kabullenmeniz, insanların hakkınızda konuşmasını kabullenmeniz gerekiyor. Bu meslekte insanların size saygısızlık yapmasına gülüp geçmeniz ve her şey yolundaymış gibi yapmanız gerekiyor. Az önce bana Denzel (Washington), ‘Zirvedesin dikkatli ol. Şeytan o zaman ziyaretine gelir’ dedi.” ifadelerini kullandı

Daha sonra filmine konu olan efsane tenisçi kardeşler Serena ve Venus Williams’a teşekkür eden Smith, babalarını canlandırmaktan mutluluk duyduğunu ve onun gibi sevgiyi yaymak istediğini söyledi.

‘AKADEMİ UMARIM AFFEDER’

Smith sözlerine şöyle devam etti: “Akademiden özür dilemek istiyorum. Adaylardan özür dilemek istiyorum. Sanat hayatı taklit eder. Aynı söyledikleri gibi çılgın bir baba gibi göründüm. Richard Williams’a da çılgın baba dedikleri gibi göründüm. Umarım Akademi beni yine davet eder. Teşekkürler.”

AÇIK İLİŞKİLERİ ESPRİ KONUSU OLMUŞTU

Bu sezon Will Smit ile karısı Jada-Pinkett Smith’in ilişkisi ödül törenlerinde epey konuşuldu. İngiliz Sinema Ödülleri BAFTA’da da sunucu Rebel Wilson, En İyi Aktör ödülünü alan Smith’le ilgili, “Vay Will Smith’in bu seneki en iyi performansının karısının ilişkilerine ses çıkarmaması olduğunu sanıyordum” demişti.

Los Angeles Polis Departmanı, Chris Rock’ın, Smith’ten şikayetçi olmadığını açıkladı ancak ünlü aktörün Oscar’ı, sahnede şiddet gösterdiği için Akademi tarafından geri alınabilir.

Gecenin Oscar’a layık görülen diğer isimleri ise şu şekilde:

En İyi film: CODA

En İyi Aktris: Jessica Chastain, The Eyes of Tammy Faye

En İyi Aktör: Will Smith, King Richard

En İyi Yönetmen: Jane Campion, The Power of the Dog

Will Smith Oscar Töreninde Tokat Attı! İşte O Anlar!