5 HİSSE İÇİN TEDBİR KARARI ALINDI

featured
service

YESIL

IZTAR

SAFKR

SANFM

PRZMA

 

Borsa İstanbul 4 hisse için tedbir kararı aldı.  Yeşil Yatırım Holding A.Ş. (YESIL) payında 25/11/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle mevcut “Açığa Satış Yasağına” ilave olarak “Kredili İşlem Yasağı” ve “Brüt Takas” önleyici tedbirleri uygulanacak.

 

İz Hayvancılık Tarım ve Gıda Sanayi A.Ş. (IZTAR) payında  ise 3 ay süreyle “Tek Fiyat Yöntemiyle İşlem Görme”, “Piyasa Emri ve Piyasadan Limite Emir Giriş Yasağı” ve “Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımının ve Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması” önleyici tedbirleri uygulanmasına karar verildi.

2 hissedeki tedirler 24 Şubat 2020 tarihinde son bulacak.

 

Safkar Ege Soğutmacılık Klima Soğuk Hava Tesisleri İhracat İthalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SAFKR)  hissesinde ise 1 ay süreyle mevcut “Açığa Satış Yasağına” ilave olarak “Kredili İşlem Yasağı” ve “Brüt Takas” önleyici tedbirleri uygulanacağı duyuruldu.   Hissedeki tedbir 24 Aralık 2020 tarihe kadar devam edecek.

 

Günün tedbir gelen bir değer hissesi ise Sanifoam Sünger Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SANFM) hisseleri oldu. hissede 3 ay süreyle  “Tek Fiyat İşlem Yöntemi”, “Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımının ve Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması” ve “Piyasa Emri ile Piyasadan Limite Emir Girişinin Kısıtlanması” önleyici tedbirleri uygulanacaktır. denildi.

 

Günün son tedbir gelen hisse ise PRZMA hisseleri oldu. Hissede 15 gün süreyle brüt takas tedbiri uygulanacak.

Borsa Zamanı

5 HİSSE İÇİN TEDBİR KARARI ALINDI