AVOD’A ŞOK! ALGI OPERASYONU YAPARAK HALKIN CEBİNİ Mİ SOYUYORLAR?

featured
service

Borsa dünyasında son günlerde küçük yatırımcıların aklını çelmek için borsa cambazları olarak bilinen kişilerin sosyal medya hesaplarından ve bir çok internet haber sitelerinde yaptıkları açıklamaları sayesinde, kendi belirledikleri büyük şirketlerin hisselerinin artacağına dair haberler yaptırıp halkın cebine göz diken borsa cambazlarının dur durak bilmediği iddia ediliyor.

“2018 YILINDAKİ BORSA OYUNU”

Son günlerde yaşanan bu olağan dışı gelişmeler sonucu Borsa İstanbul yapılan milyonluk vurgunlara el koymuş bir çok Borsa Cambazını sıkı takibe almıştı.

Son haftalarda ardı, arkası kesilmeyen operasyonlar meğer yeni değilmiş.

Google aramalarında ilginç bir detay gözlerden kaçmadı.

Sunucu Ece Erken ile yaşadığı aşkla adını duyuran AVOD Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Nazım Torbaoğlu’nun daha önce yaptığı gibi bugünlerde de borsa cambazlarının yaptığı oyunu kendisinin de yaptığı iddia edildi.

“NAZIM TORBAOĞLU’NUN BAKIR MADENİ HABERİ – HİSSELERİ TAVAN YAPTIRDI”

Tarihler 8 Kasım 2018’i gösterdiğin de bir çok internet sitesinde “İzmir Merkezli Bir Firma olan (AVOD) ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan ve Magazin dünyasında Ece Erken ile yaşadığı aşk ile gündeme gelen işadamı Nazım Torbaoğlu’nun yaptığı Avod Altın Madencilik A.Ş Çorum Boğazkale’deki kendisine ait maden sahasında Türkiye’nin en büyük bakır rezervlerinden birini ortaya çıkardı” haberleri vardı.

ALMAN ŞİRKETİ AÇIKLADI: “521 MİLYON TL KAR ELDE EDECEK”

Alman DMT Consulting GMBH Şirketine maden arazisinde sondaj ve rezerv tespit çalışmaları yaptıran AVOD dev bir kaynağa ulaştı. Saha içerisinde toplamda 2.7 Milyon ton yüzde 2 tenörlü bakır rezervi tespit edildi.

Tespit edilen kaynağın Türkiye’nin en büyük bakır rezervlerinden biri olduğu öğrenildi.

Haberin devamında ise; Alman Şirketi DMT Bakır Rezervinin mali değerinin 174 Milyon Dolar yani günlük Kurla 945 Milyon TL olduğunu rapor etti.

İşletme ve naliyet hesaplarını da yapan şirket 10 yıl sürecek üretim safhası sonunda tüm üretim masrafları çıktıktan sonra madenin 96 Milyon Dolar (521 Milyon TL) kar edebileceğini raporladı.

“GERÇEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKTI”

Medyada çıkan bu haberler sonrası Nazım Torbaoğlu’nun sahibi olduğu AVOD’un hisselerin bir anda nasıl tavan yaptığı milyonluk borsa oyunundaki yaşanan gelişmeler borsa dünyasındaki gerçekleri bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

“AVOD’UN HİSSELERİ YÜZDE 50’Lİ ARTTI”

8 Kasım 2018 Tarihinde yayınlanan Türkiye için muhteşem sayılabilecek bu haberlerden sonra, BİST’in Değer kaybetmesine rağmen BİST’te hissesi bulunan AVOD (Kurutulmuş Gıda Ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş)’un değeri 0.70 Tl’den 1.05 Tl’ye yükseldi. 9 Kasım 2018 tarihinde ise 1.13 TL’yi gördü. AVOD’un hisseleri iki günde yüzde 50 artış gösterdi.

Kaynak: noktabursa.com.tr

AVOD’A ŞOK! ALGI OPERASYONU YAPARAK HALKIN CEBİNİ Mİ SOYUYORLAR?