Oya Narin Martı Otel hisselerinde döndürdüğü dolapla milyonları cebe indirdi!

featured
service

Turizm sektörünün haber kaynağı Turizm Haber Merkezi’nin haberine göre çok sayıda isimle birlikte kurdukları örümcek ağı sayesinde Anadolu’da bir çok yatırımcıyı mağdur ettiği söylenen borsa dünyasının azılı manipülatörlerinden Volkan Yazgan’ın AVOD tahtasında yüklü miktarda hisse satışı için ismi sık sık manipülasyon iddialarına karışan Avod Gıda ve Tarım’ın (#AVOD) sahibi Nazım Torbaoğlu ile anlaştığı iddiası borsa kulislerinde konuşulurken, hisselerinde dönen dolaplar ifşa olan martı deneme bonusu veren siteler otel (#MARTI) hisseleri ile ilgili operasyonda Torbaoğlu’nun maşa olarak kullandığı Yasef Mitrani’nin yancılığını yaptığı, çevresindekilere ”Martı Otel operasyonunda Yasef Mitrani beni dolandırdı” diyen Yazgan’ın Torbaoğlu’ndan yardım istemesiyle yeni operasyonun fitillerinin ateşlendiği sermaye ve yatırım gündemine bomba gibi düşmüştü.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yürütülen incelemeler neticesinde, hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Martı Otel’e geçtiğimiz aylarda yalan beyandan dolayı idari para cezası (İPC) uygulanmasının kararlaştırıldığı ortaya çıktı. Kararla ilgili SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca yürütülen denetim sürecinde, Kurul’a eksik, gerçeğe aykırı ve yanıltıcı nitelikte bilgi verdiği tespit edilen Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı da olan Oya Narin’in otel web sitesinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Emre Narin’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptığı görülen Martı Otel (#MARTI) idari para cezası ödeyecek.

Bununla birlikte şirketin yönetiminde bulunan 3 isim arasında gerçekleşen işlem hakkında henüz net bir açıklama yapılmazken işlem toplam tutarı 37.920.000 TL. Şirket yönetiminde bulunan Nurullah Emre Narin’in sattığı 12.000.000 lot hisse senedi, yine şirket yönetiminde olan Mine Narin ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı da olan Pakize oya narin tarafından satın alınıyor.

Hissenin grafiğine bakınca oldukça kritik bir noktada olduğu gözden kaçmıyor. Geçen sene sonu 8.65 TL zirvesinden düşen trende giren hisse, neredeyse iki haftada yüzde 60 değer kaybetmiş adeta zirveden aşağı yuvarlanmıştı. Hisselerdeki alış veriş işte tam bu noktada gerçekleşiyor. Bu sene Mayıs ayında 2.5-3 TL fiyat aralığında güzel bir dip yapan hisse toparlanmaya başlamış durumda.

Fethullahçı yapılanmanın sermayesini tuttuğu Bank Asya’nın 16 yıl yöneticiliğini yapan eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçı’nın da içinde yer aldığını iddia ettiği yolsuzluk ağını anlatan Sedat Peker ifşa tweet ve iddialarında ”Bu martı otelleri konusunu araştırın. Orada da çok büyük iğrençlikler var siz araştırmazsanız ilerleyen zamanlarda ben yazacam” ifadelerini kullanmıştı.

Sedat Peker Saray danışmanlarının Martı Otel’in Denizbank’a borcu için devreye girip rüşvet aldıkları bilgisini paylaştıktan sonra iş çözülmeyince Marmaris’teki iki otel bankanın oldu. Bu olaydan sonra otel yönetimine o dönem Cumhurbaşkanı Danışmanı olan Serkan Taranoğlu’nun kardeşi eski bakan Ersin Taranoğlu girdi.

Oya Narin Martı Otel hisselerinde döndürdüğü dolapla milyonları cebe indirdi!