LDR Turizm hisselerini Volkan Yazgan pazarlıyor

featured
service

Otoritelerin sık sık tedbir kararı aldığı Lider Turizm (#LIDER) (LDR Turizm) hisselerinde son bir yılda yaşanan yüzde 615 oranında yükselişin ardından hisse pazarlama aşamasına geçildiği öne sürülüyor. Borsa kulislerinde ne demek konuşulan iddialara göre piyasa dolandırıcısı Fevzi Şahin’in organize ettiği fiyat hareketi 20 liradan 143 liraya yükseldikten sonra devreye bir başka piyasa dolandırıcısı Volkan Yazgan girdi.

Geçen hafta yaklaşık yüzde 14 değer kaybeden hisseler 103 lira sınırına kadar geriledi. Geçmişte de birçok hissede pazarlamacı olarak görev alan ve binlerce yatırımcıyı mağdur ettiği ileri sürülen Volkan Yazgan’ın özellikle Anadolu’da borsaya yakın iş insanları ile temasa geçtiği söyleniyor.

Bu arada, hissede işlem yaptığı uzun süredir konuşulan Fevzi Şahin hakkında çok sayıda manipülasyon suçlaması bulunuyor. Piyasa dolandırıcılığı suçundan ceza alan Şahin, hapse giren sayılı borsacılardan biri.

Bir diğer piyasa dolandırıcısı Volkan Yazgan da İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 2017/576 dosya numaralı davada 2 yıl 2 ay hapis cezası ve 125 bin lira adli para cezası aldı.

Yeniden bir araya geldikleri söylenen iki dolandırıcının, Lider Turizm hisselerini yüksek fiyattan pazarlayarak yeni bir vurguna hazırlandıkları iddiası borsa kulislerinde konuşuluyor.

Diğer taraftan Lider Filo Yönetim Kurulu Başkanı Metin Barokas’ın da hisse geri alım kararlarıyla yükselişe destek olduğu söyleniyor.

 

Borsa Gündem

LDR Turizm hisselerini Volkan Yazgan pazarlıyor