Piyasa Dolandırıcıları Fevzi Şahin ve Volkan Yazgan, Lider Turizm hissesi pazarlıyor

featured
service

Bir yıl önce 20 lira seviyesinden borsaya giriş yapan Lider Filo (LDR Turizm) 143 liraya yükselerek % 615 yükseldi. Dün hisseye yeni tedbirler getirildi.

Lider Turizm (#LIDER) (LDR Turizm), hisselerinde son bir yılda yaşanan yüzde 615 oranında yükselişin sorumlusu olarak piyasa dolandırıcılığından hapis cezası alan Fevzi Şahin’in olduğu öne sürülüyor. Diğer bir piyasa dolandırıcısı Volkan Yazgan’ın ise son dönemde devreye girdiği ve 20 liradan 143 liraya kadar yükselen hisseleri pazarlamaya başladığı iddia ediliyor.

Bu arada hissede yaşanan olağandışı fiyat hareketleri nedeniyle otoriteler sık sık tedbir kararı alıyor. Dün Borsa İstanbul yeni bir tedbir kararı alarak 12/04/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 11/05/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere kapattı hisseyi.

Hissede işlem yaptığı uzun süredir konuşulan Fevzi Şahin hakkında çok sayıda manipülasyon suçlaması bulunuyor. Piyasa dolandırıcılığı suçundan ceza alan Şahin, hapse giren sayılı borsacılardan biri.

Bir diğer piyasa dolandırıcısı Volkan Yazgan da İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 2017/576 dosya numaralı davada 2 yıl 2 ay hapis cezası ve 125 bin lira adli para cezası aldı.

Yeniden bir araya geldikleri söylenen iki dolandırıcının, Lider Turizm hisselerini yüksek fiyattan pazarlayarak yeni bir vurguna hazırlandıkları iddiası borsa kulislerinde konuşuluyor.

Diğer taraftan Lider Filo Yönetim Kurulu Başkanı Metin Barokas’ın da hisse geri alım kararlarıyla yükselişe destek olduğu söyleniyor.

 

BORSAGUNDEM

Piyasa Dolandırıcıları Fevzi Şahin ve Volkan Yazgan, Lider Turizm hissesi pazarlıyor