Beşiktaş’ın eski yöneticisine 4 milyonluk şantaj!

featured
service

Beşiktaş Spor Kulübünün eski yöneticilerinden ve Promat matbaacılığın kurucusu iş adamı Ahmet Ürkmezgil’in eski çalışanı, iş adamının çiftlik evine ve iş yerine silahlı saldırıda bulundu.

Olay 5 Ocak 2023 tarihinde meydana geldi. 2012 yılından beridir Promat matbaacılıkta çalışan Aziz K., 2021 yılında işten çıkarıldı.

İddiaya göre Aziz K. işten çıkarıldıktan sonra şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ürkmezgil’e mesajlar atan çalışan kendisini tekrar işe almasını aksi takdirde zarar vereceğini ifade etti.

ÇİFTLİĞİ VE ŞİRKETİ KURŞUN YAĞMURUNA TUTULDU

Kendisine gelen mesajlara cevap vermeyen iş adamının iş yeri ve çiftlik evi kurşun yağmuruna tutuldu. Yaşadıkları saldırı sonrası şikâyetçi olan iş adamı, eylemleri eski çalışanları Aziz K.’nın yaptığını belirterek şikâyetçi oldu.

blank

Emniyet güçleri tarafından gözaltına alınan şüpheli ifadesinde söz konusu eylemleri kendisinin yapmadığını suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

“EŞİME MESAJLAR ATTI”

İfadesinin devamında, söz konusu iş yerinden kendi isteğiyle ayrıldığını söyleyen Aziz K., Ahmet Ürkmezgil’in, eşine bazı mesajlar attığını ve bu mesajları gördüğünde öfkelendiğini belirtti.

Eşine gelen mesajda, ‘Ne işin var Azizle’ şeklinde mesajlar bulduğunu ve konuşmak için gittiğinde kendisine hakaret edildiğini belirtti.

ŞANTAJ YAPARAK PARA İSTEDİ

İfadesi alınan Ahmet Ürkmezgil ise eski çalışanının kendisine hasımlık beslediğini iddia ettiği gibi eşiyle bir konuşması olmadığını kendisine şantaj yaparak 4 milyon lira istediğini ve mesaj olarak kendisine attığını söyledi.

Şüpheli ifadesinin ardından çıkarıldığını mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

15 YIL HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda Aziz K.’nın iş adamının şirketine ve çiftliğine ateş ettiği, tehdit içerikli mesajlar gönderdiği belirtilerek hakkında, ‘Silahla Yağmaya Teşebbüs’ suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Şüpheli Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Beşiktaş’ın eski yöneticisine 4 milyonluk şantaj!