Borsalar ve Bitcoin üzerindeki baskı artıyor

featured
service

Ukrayna işgaline karşı misillemeler ve makroekonomik yaptırımlar arttıkça, kripto para piyasası da genel trende ayak uydurma konusunda mücadele veriyor.

Yatırımcıların ve savaştan doğrudan etkilenenlerin güvenli bir liman aradıkları düşünülürken bu sığınak, Bitcoin veya stablecoin seçenekleri olmadı. Borsalar da savaşa düşüş yönünde tepki verdi. Can kayıpları yükseldi ve küresel hisse senetleri toplamda 2,9 trilyon dolar değer kaybetti.

Dün gece 37.260 dolara kadar düşen Bitcoin bu sabah yeniden 38.500 doların üzerine çıktı

Dünyanın en popüler kripto parası bu sabah itibarıyla günlük yüzde 1.3 değer kazanarak 38.500 doları aştı. Bitcoin gibi gece 2.400 dolara gerileyen Ethereum da bu sabah yeniden 2.550 dolara çıktı.

Bitcoin’de dün yaşanan gerilemede ABD’nin müttefikleriyle Rus petrolüne ambargo uygulamayı görüştüğünü açıklaması, buna karşılık Rusya’nın da Kuzey Akımı-1 boru hattından Avrupa’ya gaz akışını kısabileceğini bildirmesi etkili oldu.

Bloomberg Intelligence Baş Emtia Stratejisti Mike McGlone için Bitcoin’in performansını, önümüzdeki haftanın riskli varlıklar için gerçekten “zor” geçeceğinin ilk sinyali olarak yorumluyor. Savaş sonrası artan enerji fiyatları, makro ekonomik riskler ve yükselen emtia fiyatları hem borsalar hem de kripto paraları yıl boyunca askı altında tutacak bir gelişme olarak yorumlanıyor.

Bu arada teknik analistlere göre, Ether de yıl başından beri simetrik üçgen formasyonu içerisinde seyrediyor. Kripto para, kasım ayında 4.850 dolarda pik yaptığından beri yüzde 50’den fazla değer kaybetti. “Devam” kuralı dolayısıyla üçgen formasyonu, ayıların lehine bir fiyat hareketine işaret ediyor. Ether 2.650 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Borsalar ve Bitcoin üzerindeki baskı artıyor