Dedeman otellerinin “ticari sır” davası büyüyor!

featured
service

Eski CEO’dan, Banu Dedeman ve Avukat Rezan Epözdemir hakkında suç duyurusu…

Dedeman otellerinin eski CEO’su Emrullah Akçakaya, sahte denetim raporu hazırlatarak kendisi hakkında dava açılmasına neden oldukları iddiasıyla Dedeman otellerinin sahibi Banu Dedeman ile Avukat Rezan Epözdemir’in de aralarında bulunduğu sekiz kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

İki eski yönetici yargılanıyor
T24’te yer alan habere göre; Ünlü oteller zinciri Dedeman, otellerin eski CEO’su Emrullah Akçakaya ile eski Genel Müdür Yardımcısı Tunay Erdal hakkında, nitelikli dolandırıcılık yaparak şirketi zarara soktukları ve ticari sır niteliğindeki bilgileri rakip firmalarla paylaşarak güveni kötüye kullandıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş, şikayet dilekçesiyle birlikte bağımsız bilirkişi raporu da savcılığa sunulmuştu. Şikayet üzerine İstanbul Başsavcılığı da iki eski yönetici hakkında, “özel belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma ve ticari sır niteliğindeki belgeleri açıklama” suçlarından dava açmıştı. Açılan davanın İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmesine devam edilirken, eski CEO Akçakaya’dan yeni bir hamle geldi.

Denetim raporu davaya gerekçe oldu
Akçakaya, Dedeman otellerinin sahibi Banu Dedeman ile Avukat Rezan Epözdemir’in de aralarında bulunduğu sekiz kişi hakkında, “resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma, iftira ve yalan tanıklık” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, 2014’ten 2019’a kadar Dedeman otellerinde çalıştığını anlatan Akçakaya, 21 Ekim 2019’da hakkında 4 gün önce 17 Ekim’de hazırlandığı söylenen bağımsız denetim raporu gerekçe gösterilerek sözleşmesinin feshedildiğini kaydetti. Bu şikayet nedeniyle hakkında dava açıldığını ve yargılaman halen devam ettiğini anımsatan Akçakaya, dilekçeye eklenen, “bağımsız denetim raporunun” da bu davaya gerekçe gösterildiğini hatırlattı.

“Böyle bir denetim de rapor da yok”
Akçakaya, kendisi ve eski Genel Müdür Yardımcısı hakkında devam yargılamanın duruşmalarında, davaya gerekçe yapılan denetim raporunun sahte olduğunun bilirkişi raporu ve tanık beyanıyla ortaya çıktığını iddia etti. Kendisinin işten çıkarılması kararının söz konusu denetim raporunun hazırlanmasından çok önce alındığını öne süren Akçakaya, gerçekte 17 Ekim tarihli bir denetim raporu olmadığı gibi, yapılmış bir denetim de olmadığını iddia etti. Akçakaya, savcılığa sunulan denetim raporunun, kendisinin işten çıkarılmasından sonra alındığını ve gerçeğe aykırı olarak hazırlandığını ifade ederek, Dedeman Turizm A.Ş.’de yatırımlar direktörü ve satın almadan sorumlu İcra Kurulu üyesi Ertuğrul Çataltepe’nin mahkemede tanık sıfatıyla verdiği ifadeyi delil olarak sundu.

Banu Dedeman ve avukatlar Epözdemir ve Murat Göksu arasındaki mail, yazışma ve ses kayıtlarını da savcılığa sunan Akçakaya, raporu hazırlayan firma yetkilileri ile aleyhinde tanıklık yapan kişiler hakkında da şikayetçi oldu. Akçakaya, şüpheliler hakkında, “resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma, iftira ve yalan tanıklık” suçlarından dava açılmasını istedi.

Dedeman’dan ”ticari sır” davası iddialarına yanıt

Dedeman yönetimi ise iki üst düzey yöneticinin, şirkete zarar verdikleri gerekçesiyle iş akitlerinin sonlandırıldığını vurgulanan bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 17 Ekim tarihli bir denetim raporu olmadığı gibi, yapılmış bir denetim olmadığını iddia eden Akçakaya’nın ifadelerinin doğru olmadığı belirtildi.

Dava sürecine vurgu yapılan açıklamanın detayları şöyle:

”Birkaç haber sitesinde ‘Dedeman otellerinin ticari sır davası büyüyor’ adında ve benzeri başlık ve ifadelerle şirket unvanımız, markamız ve ailemiz soy ismi töhmet altında bırakılmaktadır. Habere konu şahısların ve tanıklarının geçmişte şirketimize vermiş oldukları zararlardan ötürü iş akitleri feshedilmiş, verdikleri zararlara binaen aleyhlerinde şikayette bulunulmuş olup karşılığında şirketimize açtıkları davaları peşi sıra kaybetmeleri ve aleyhlerine kesinleştiği, yargılandıkları davada ceza almaları muhtemel olduğundan, tevessül ettikleri mesnetsiz istikamet ile kamuoyunda aksi yönde bir algı oluşturma çabası içinde oldukları müşahede edilmiştir. İlgili şahıslar hakkındaki yargı süreçleri devam etmekte olup, asılsız haberlere itibar edilmemesini rica ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Dedeman otellerinin “ticari sır” davası büyüyor!