Doğu Demirkol: ‘Nefret etmesinler diye şiveli konuşmaya başladım’

featured
service

Dijital platformda yayınlanan ‘Dayı Şov’ adlı programa ünlüşarkıcı Burak Kut ve komedyen Doğu Demirkol konuk oldu. İki ünlü konuk, ilk kezbir dizi çekimleri sırasında Burak Kut’un Doğu Demirkol’un arabasının camınatıklayıp selam vermesiyle tanıştıklarını söyledi.

Demirkol hikayeyi, “Bir gün arabaya bindim. Biri cama taktak vuruyor. Severek takip ediyoruz diyor. Bir döndüm; adam Burak Kut’a nekadar benziyor diye düşündüm. Yılların pop starı böyle bir şey yapar mı dedim”sözleriyle anlattı.

NEDEN ŞİVELİ KONUŞTUĞUNU ANLATTI

Demirkol, anne babasında olmamasına rağmen kendisinin nedenşiveli konuştuğunu ise, “Ben Amasya’da büyüdüm. Çocukluğumda Amasya’da bir tanegenel cerrah vardı. O da benim babamdı. Ameliyat yapabilen bir tane doktor var.Küçük şehirde rockstar gibi. Ben de gıcık çocuğum; doktor çocuğuyum diye nefretediyorlar. ‘Nefret etmeyin, ben de şiveliyim, ben de sizin gibiyim’ demekistedim. Şimdi Amasyalı arkadaşlarım jön gibi konuşuyor. Ben böyle kaldım”ifadeleriyle aktardı.

Demirkol, babasının komedyen olmasından çok memnunolmadığını söyleyerek, “Bilgisayar mühendisliği okuduk ya, onu yapmam için halaçaba sarf ediyor” dedi.

Stand-up’larına gelip hiç gülmeyen izleyiciler içinDemirkol, “Genelde komedyen olma isteği olan gençlerde oluyor. Ben de yaparımgibi bir düşünceyle geliyor. Başta gülüyor. Ama bir zaman sonra gıcık kapmayabaşlıyor. Kız arkadaşı daha çok güldükçe, o nefret ediyor” yorumunu yaptı.

“BİRİ ATEİST BİR DOKTOR, BİRİ TARİKATÇI BİR AVUKAT”

Demirkol, Dayı’nın artık metrobüse binmediği içinmalzemelerinin eksilip eksilmediğiyle ilgili sorusu üzerine, “Şimdi metrobüsleilgili şaka yapsam ne alaka diyecekler. Ne yaşıyorsan ondan malzeme bulmaklazım” ifadelerini kullanan Demirkol, ebeveynlerini stand-up’larındakullanmasıyla ilgili ise, “Birisi ateist bir doktor, birisi tarikatçı biravukat. Bu ikisinin arasındaki tartışmayı aslında inanç ekseninde anlatıyorum”dedi.

“KİMSE BENİ ‘ÖLÜMLÜ DÜNYA’DAN TANIMIYOR”

“Kimse beni Ölümlü Dünya’dan, Ahlat Ağacı’ndan tanımıyor”diyen Doğu Demirkol, sözlerini “Bayii Toplantısı daha geniş bir kitleye hitapediyor. Benim işime yarıyor. Ne zaman polis çevirse, ‘Vay Konyalım ne haber’deyip bırakıyorlar. O yüzden avantajı var” şeklinde sürdürdü.

Doğu Demirkol: ‘Nefret etmesinler diye şiveli konuşmaya başladım’