Fethiye’de Aydem şoku!

featured
service

Geçen yıl Aydem Yenilenebilir Enerji şirketini halka açılarak borsaya adım atan Aydem Enerji, nihai tüketicilere yönelik elektrik altyapı yatırımlarını durdurdu. Aydın, Denizli, Muğla, İzmir ve Manisa olmak üzere 2 bölge, 5 ilde 5 milyon müşterisine elektrik götüren Aydem, sadece tahsilata odaklandı. Fethiye’de geçen yıl yapılan elektrik abonelik başvuruları için 2023 sonuna gün veriliyor. O da bir ihtimal. Çünkü, şirket trafo altyapı maliyetlerine katlanmak istemiyor. Fethiye halkı ise tepkili. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayetler yağıyor. Gerekli tüm başvurular tamamlanmış olmasına rağmen ‘Türkiye’nin öncü şirketi’ sloganını kullanan Aydem, taahhütlerini yerine getiremiyor.

AYDEM TOPU ADM’YE ATIYOR

Aylar önce gündeme gelen şikayetlerle ilgili bilgi almak için ulaştığımız Aydem Enerji Kurumsal İletişim Uzmanı Baran Ölekli, altyapı işlemlerinin yüzde 100 bağlı ortaklık olan ADM üzerinden yapıldığınI belirterek, ADM Elektrik Dağıtım AŞ Kurumsal İletişim Uzmanı Uğur Dayıoğlu’ndan bilgi alabileceğimizi söyledi. Uğur Dayıoğlu’na, ‘şirketin mali sıkıntı içinde olduğu için bu yatırımları yapamadığı’ şeklindeki Fethiye’de konuşulan iddiaları yönelttiğimizde ise, trafo yatırımlarının yönetim kurulu kararı ile yapıldığını ve şubat ayı sonuna kadar söz konusu taleplerin yerine getirileceğini beyan etti. Şubat sonu söz konusu yatırımların gerçekleşmemesi nedeniyle konuyu CİMER’e taşıyan bölge sakinleri Denizli’deki Aydem Enerji genel merkezine giderek yetkililerden bilgi talep etti. Ancak Aydem yetkilileri bir yıl önce yapılan başvurunun ancak 2023 yılı sonunda sonuçlandırılacağı yanıtını vererek elektrik aboneliği için çırpınan vatandaşları geri çevirdi. Uğur Dayıoğlu’na konuyla ilgili tekrar ulaştığımızda ise, “Bilgi alıp döneceğim” yanıtını verdi. Galiba bilgi alamadı, çünkü haftalardır geri dönüş olmadı. ADM’nin sloganı ise ‘Hayat için enerji’. Fethiye’deki mesken sahiplerinin talebi ise yaşamak için enerji…

ŞİRKET SÜREKLİ ZARAR YAZIYOR, CEO “BÜYÜYECEĞİZ” DİYOR

Aydem Yenilenebilir Enerji halka arzdan yaklaşık 1.3 milyar lira gelir elde etti. Halka arz sürecinde konuşan Aydem Yenilenebilir Enerji’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydem Enerji’nin CEO’su İdris Küpeli, şirketin beş yılda kurulu gücünü iki katına çıkarmayı amaçladığını söyledi. Basit bir trafo yatırımında bile zorlanan Aydem Enerji’nin halka açık şirketinin kurulu gücünü nasıl artıracağı merak konusu!

Yaklaşık 6.5 milyar lira borcu olan şirketin, borçlarını ödeyemediği, bankalarla yeniden masaya oturduğu ve borçları yapılandırdığı ancak şirketin işletme sermayesinin 582 milyon liralık kısa vadeli yükümlülükleri bile karşılayamayacağı halka arz izahnamesinde yazıyor.

Bu arada şirkette sürekli zarar yazıyor.

Fethiye’de Aydem şoku!