Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan çok önemli açıklama

Sağlık sisteminin son 4 yıl içinde iki büyük felaketle imtihan olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'un yeni varyantının Avrupa'da artış gösterdiğinin ve Türkiye'de görülüp görülmediği hakkında önemli bilgilendirme yaptı.

featured
service

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19’un yeni varyantına dair “Özellikle son zamanlarda yurt dışında görüldüğüne dair çok yoğun bilgiler gelmekte. Türkiye’mizde bu ve buna benzer bir varyant görülmedi. Eski kapandığımız dönemlere artık geçme gibi bir durum söz konusu değil.”

“Bu görülen varyantlar bizi asla endişelendirmesin ve eski kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil. Halen Kovid görülüyor mu? Evet görülüyor. Dünyada görülüyor mu? Evet görülüyor. Görüldüğü halde Dünya Sağlık Örgütüne artık bildiriliyor mu? Bildirilmiyor. Bu dönemde giderek mutasyonlarla her geçen gün etkinliği daha da azalan bir varyant dönemi görüyoruz. O nedenle virülansı artan hastane yatışı daha da arttıran herhangi bir durum söz konusu değil. Vatandaşımız müsterih olsun, endişelenmesin. Genel koruma, tedbirimiz griple ilgili nasılsa bundan sonraki süreçte aynı şekilde olmalı. Yaşlılarımızın, kronik rahatsızlığı olan büyüklerimizin özellikle kalabalık ortamlarda, Bir şekilde virüs etkisinde olan vatandaşlarımızdan kendilerini korumak için gayret göstermeleri her zaman yapacağımız bir uygulama.” 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan çok önemli açıklama