Asya borsalarında yükseliş

featured
service

Avustralya Merkez Bankası, faiz oranlarını beklentiler doğrultusunda üst üste ikinci kez 25 baz puan artırdı. S&P/ASX 200 Merkez Bankası’nın açıklamasının ardından kazançlarını sürdürerek yüzde 1,24 arttı.

Hong Kong hisseleri, Ekim ayını yüzde 14’ten fazla kayıpla kapattıktan sonra Asya-Pasifik seansında kazançlarına öncülük ederek Nisan 2009’dan bu yana görülen en düşük seviyelerine indi.

Hang Seng endeksi yüzde 5 artarken, Hong Kong’da Hang Seng Tech yüzde 3 arttı.

Anakara Çin’in Şanghay Kompoziti yüzde 1,37 ve Shenzhen Bileşeni değer kazandı. Ülke için Caixin imalat PMI’sinin 49.2’de gelmesinden sonra yüzde 2’den fazla değer kazandıve Ekim ayında fabrika faaliyetinde bir daralmayı temsil etti.

Çin’de Kovid tedbirleri Ekim ayında da imalat sektörü aktivitesini zayıflattı

Çin’de Kovid-19 salgınının önüne geçmek için uygulanan sıkı tedbirler Ekim ayında üretimi aksatırken talebi de zayıflattı.

Caixin/S&P Global İmalat Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi Ekim ayında Eylül ayındaki 48,1 puandan 49,2 puana indi. Analistler ise Ekim ayında imalat PMI’nın 49,0 puan olmasını bekliyorlardı.

Ekim ayında hem üretim hem de yeni sipariş alt endeksleri düşüş gösterdi.

Caixin ekonomisti Wang Zhe, “Cari yurt içi ve uluslararası ortam karmaşık ve zorlu olmaya devam ediyor. Ekonomik kalkınmayı etkileyen olumsuz faktörler arttı. Özellikle koronavirüsün pekçok bölgeye yayılması hem arzı hem de talebi sınırladı” diye konuştu.

RBA, faiz oranını 25 baz puan artırdı

Avustralya Merkez Bankası(RBA), faiz oranında piyasa beklentilerine paralel, 25 baz puan artışa gitti.

RBA’nın dün başlayan ve bugün sona eren toplantısının ardından yapılan açıklamada, faiz oranının yüzde 2,60’tan yüzde 2,85’e çıkarıldığı belirtildi. Böylece ülkede politika faizi 2013 yılından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

RBA, son 7 toplantısında toplam 275 baz puan faiz artırdı.

RBA, 25 baz puanlık faiz artışının yüzde 2-3 aralığında olan enflasyon hedefine yardımcı olacağını belirtti. Ancak, önümüzdeki dönemde daha fazla faiz artışına ihtiyaç duyulacak gibi görüldüğüne işaret etti.

Asya borsalarında yükseliş