Candan Kardeşler çetesindeki sosyetik doktor firarda

featured
service

Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşlerin gözaltına alındığı ‘kara para aklama’ ve ‘dolandırıcılık’ soruşturmasında, kilit ismin sosyetenin kadın doğum uzmanı olarak da bilinen doktor Refik Ersin Eroğlu olduğu iddia edildi.

YURT DIŞINA KAÇTI

Milliyet’in haberine göre, Nişantaşı’nda kliniği bulunan doktor Refik Ersin Eroğlu’nun sözde TMSF’den alacakları otomobillerin listesini kurbanlarına attığı, İstanbul’da düzenlenen toplantılara katılarak mağdurları ikna ettiği öğrenildi. Yurt dışına kaçan ve firari olarak aranan Eroğlu’nun soruşturma kapsamında Kars’ta gözaltına alınan Hacı İsrafil Sağlam aracılığıyla da çok sayıda kişiyi dolandırdığı öne sürüldü.

CANDANLARA ZOR SORULAR

Bu arada Eren Koç ve Onur Apaydın’ın elebaşları olduğu çetenin “vitrin mankenliğini” yapan Bahar ve Nihal Candan kardeşlere sorgu sırasında, dolandırıcılarla ilişkileri soruldu. “Dolandırıcılık olayını bildiğiniz halde neden yetkili mercilere bilgi vermediniz?” sorusu yöneltilen kardeşlere, çetenin dolandırıcılıktan elde ettiği parayı nasıl akladığı da sorulduğu öğrenildi. Candan kardeşlerin ve Hacı İsrafil Sağlam’ın bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

PARALAR AKLANDI

Gözaltında olan ve ifadelerinin alınması beklenen Nihal Candan’ın poliste üç, Bahar Candan’ın ise iki kaydının olduğu ortaya çıktı. Polis, Nihal Candan’ın ismini Gülnihal olarak değiştirdiğini de belirledi. Apaydın’ın, dolandırıcılıktan elde ettiği paraları Candan kardeşler üzerinden akladığı da ileri sürülüyor.

600 FENOMEN MERCEK ALTINDA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımları ve lüks hayata dair içerikleri inceleyerek, içerik üreticilerinden bilgi alacağı öğrenildi. Bu kapsamda 600’e yakın sosyal medya fenomenin araştırılacağı belirtildi. Bakanlık, yasalara aykırı durum tespit ederse fenomenlerle ilgili bilgileri diğer kurumlara aktaracak.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan adliyeye sevk edildi.

Suç gelirlerini aklama iddiasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve kamuoyunda “Nihal Candan” olarak tanınan kardeşi Gülnihal Çiçek, Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, “suç gelirlerini aklama” iddiasıyla yakalanan Alisya Bahar Candan ve kardeşi Gülnihal Çiçek ile Hacı İsrafil Sağlam’ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Şüpheliler, Gayrettepe’de bulunan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’nden Küçükçekmece Adliyesi’ne götürüldü.

Candan Kardeşler çetesindeki sosyetik doktor firarda