BİRİ MECLİS BAŞKANI ÖTEKİ MUHTAR OLDU

featured
service

CEMAL BİLGE

 

TEKİRDAĞ – Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde Mürefte’ye bağlı bir köy var. Adı Tepeköy. Eski bir Rum köyü. Mübadeleyle birlikte Rumlar Tekirdağ’dan Yunanistan’a, Yunanistan’ın Selanik şehrinde olan Türk ve müslümanlarsa bu köye yerleştirilmiş.

blank

Şehrin en güzel köylerinden biri. İle uzak olsa da gitmeye görmeye değer bir köy.

Ne zaman kurulduğu belli değilse de köyün kuruluşuna ilişkin ilginç bir öyküsü var. Rum bir çobanın hasta kızını iyileştirmek için gelip yerleştiği bir yer olarak biliniyor.

blank

Fakat çobanın kızının iyileşip iyileşmediği konusunda bilgi yok. Oldukça yüksek rakımı olan bir köy. Oksijeni en bol köylerden. Adı da bu yüzden Tepeköy.

Harika bir havası var. Son derece temiz bir köy. İçinde yıkık virane diyebileceğimiz bir kilisesi de olan Tepeköy’ün muhtarı ise emekli bir imam. Adı Mustafa Barış. Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un İmam Hatip’ten okul arkadaşı.

blank

Konu Şentop’tan açılınca muhtar Mustafa’nın yüzünde güller açıyor. Şentop’u çok sevdiği her halinden belli.

Tekirdağ’ın birbirinden güzel köyleri arasında Tepeköy’ü Tepeköy yapan en büyük özellikse işte bu. Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un okul arkadaşı imam Mustafa’nın bu köyün muhtarı olması.

blank

Köyde herkesin sevip saydığı bir isim Muhtar Mustafa. Gülümseyen bir yüzü var. Köyün sorunlarıyla ilgili sorduğumuz soruya ise cevabı ilginç, “Bir köyü köy yapan sorunlarıdır. Sorunsuz olsaydık adımız köy olmazdı”

Alınabilecek en güzel cevabı alıyoruz. İkinci bir soruyu sormaya da gerek kalmıyor zaten.

Köyde bulunan Rum Kilisesi geçtiğimiz günlerde defineciler tarafından talan edilmiş. Şarköy Belediyesi’nden aldıkları kazı izniyle geldikleri köyde kepçe adı verilen iş makinesiyle kiliseyi patlatmışlar.

blank

Hazine bulup bulmadıklarını bilen yok. Bilinen bir şey var ki suçlular jandarma tarafından yakalanmış ancak mahkeme serbest bırakmış. Şimdi ise yeniden aranıyorlar. Hem de kırmızı bültenle.

blank

Kilisenin başına gelenleri sorduğumuzda ise muhtar Mustafa Barış’ın pek fazla bilgisinin olmadığı görülüyor. Bildikleri ise hepsi bu. Bilinense Meclis Başkanı Mustafa Şentop’u çok sevdiği. O sevgide muhtara yetiyor

BİRİ MECLİS BAŞKANI ÖTEKİ MUHTAR OLDU