Dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı?

featured
service

Türkiye’nin üçüncü çeyrek büyüme performansının açıklanacağı haftanın ilk gününde, döviz kurları geçtiğimiz haftanın piyasa kapanış seviyelerinden başlangıç yaptı. Dolar/TL ,785’in hemen üzerinde değerlenirken euro/TL ise 9,40’lardan işlem görüyor.

Üçüncü çeyrekte yüzde 5 büyüme bekleniyor

İlk çeyrekte yüzde 4,4 büyüyen GSYH, ikinci çeyrekte yüzde 9,9 daralmıştı. Ancak kamu tarafından alınan çok sayıda önlem, normalleşme ve kredi genişlemesine dayalı adımlar ile temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte hızlı bir toparlanma yaşadık. Bunun ekonomide yüzde 5 civarında bir büyüme ile sonuçlanması bekleniyor.

Küresel piyasalar negatif, altın ve petrol düşüşte

Aşı kaynaklı iyileşme beklentisi ve Merkez Bankalarının piyasaya daha fazla para sürecek olması ihtimaline rağmen salgına yönelik endişeler daha ağır basınca küresel piyasalar haftaya negatif başlangıç yaptı. Asya borsaları ve ABD vadelilerinde yüzde 1’leri aşan kayıplar yaşanıyor.

Altın ve petrol de kasım ayına düşüşle veda etmeye hazırlanıyor. Brent petrolün varili yüzde 1 civarı düşüşle 47,70 dolardan; spot altının onsu ise 1.770 dolar düzeyinden değerleniyor.

Patronlar Dünyası

Dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı?