Dolar ve Euro’da son durum: 22 Mart Dolar ve Euro ne kadar oldu? 22 Mart (Bugün) Dolar kaç TL?

featured
service

Döviz kurlarında yaşanan hareketlilik vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Dolar endeksi yüzde 0,31 yükselişle şu an için 98,80 seviyesinde yer alıyor. Euro/Dolar paritesi ise yüzde 0,34 azalışla 1,0979 seviyesinde işlem görüyor.

PETROLDE AMBARGO ENDİŞESİ YENİ RALLİ YARATTI

Petrol piyasasında Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik petrol ambargosunu değerlendirdiği haberleriyle fiyatlarda yükseliş kaydedildi. ABD tipi ham petrol 119 doları görürken, Brent petrol de 115 doları test etti.

Vanda Insights Kurucusu Vandana Hari, petrol piyasasının yeniden kıyamet senaryosu fiyatlamasının eşiğine sürüklendiğini belirtti. Hari, AB’nin söz konusu ambargo konusunda bölündüğünü, bu uygulamanın devreye alınmasına şüpheyle yaklaştığını belirtti.

Son gelişmeler de Avrupa Birliği’nde bu konuda bir fikir birliği olmadığına işaret etti.

blank

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB dışişleri ve savunma bakanlarının Rusya’ya petrol ambargosu konusunda karar vermediğini ancak yeni yaptırımların geleceğini söyledi.

Borrell, dışişleri ve savunma bakanları toplantılarının ardından basına yaptığı açıklamada, Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle Rusya’ya yaptırımların süreceğini ancak bu hafta içerisinde yeni bir paketin kabul edilmeyeceğini bildirdi.

Rusya’ya petrol ambargosu uygulanması konusunda herhangi bir karar çıkıp çıkmadığına ilişkin soru üzerine Borrell, enerji konularını gündeme getiren bazı üye ülkelerin olduğunu ve ilginç tartışmaların yaşandığını ancak bir karar alınmadığını kaydetti.

BAKAN NEBATİ: TÜRKİYE EKONOMİSİNİ FAİZ VE KUR SARMALINDAN ÇIKARDIK

blank

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP’nin Şanlıurfa İl Danışma Meclisi’nde konuştu.

Nebati, ‘Enflasyon ilgili bir sıkıntımız var. Hiç merak etmeyin, aşıyoruz, aşacağız. Türk lirasına güveni artırıyoruz. Türkiye ekonomisini faiz ve kur sarmalından çıkardık’ dedi.

Ayrıca, ilerleyen saatlerde Urfa’da iş dünyasıyla yapacakları toplantının ardından yeni açıklamalar yapacağını da söyleyen Nebati, ‘Yeni müjdelerimiz var, elektrik tamam inşallah’ diye konuştu.

DOLAR NE KADAR?

blank

Güne 14,84 ile başlayan Amerikan Doları, bugün itibarıyla %0,01 azalışla 14,82 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 14,77, en yüksek 14,85 seviyelerini gören Amerikan Doları, günü 14,83 seviyesinde kapattı.

EURO NE KADAR?

blank

Güne 16,34 ile başlayan Euro, bugün itibarıyla %0,34 azalışla 16,28 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 16,32, en yüksek 16,43 seviyelerini gören Euro, günü 16,35 seviyesinde kapattı.

STERLİN NE KADAR?

blank

Güne 19,54 ile başlayan İngiliz Sterlini, bugün itibarıyla %0,29 azalışla 19,47 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 19,45, en yüksek 19,60 seviyelerini gören İngiliz Sterlini, günü 19,55 seviyesinde kapattı.

Dolar ve Euro’da son durum: 22 Mart Dolar ve Euro ne kadar oldu? 22 Mart (Bugün) Dolar kaç TL?