İTO Deri Meslek Komitesi Adayı Musa Evin, deri sektörünün 2023 hedeflerini açıkladı

featured
service

1993 senesinden beri deri konfeksiyon sektörünün öncü isimlerinden olan ve İTO, TİM, TOBB gibi önemli STK’larda görev alan Musa Evin, Türkiye Cumhuriyet’nin 100 yıl dönümünde deri kürk konfeksiyon saraciye sektörünü yeniden canlandırmak amacıyla bir rapor hazırladı.

 

İstanbul Ticaret Odası yönetimine sunulan raporda iç piyasadan yeterince faydalanamayan deri sektörüyle ilgili önemli tespitler var.

Deriyi hem iç piyasada imajını yükselterek hem de dünyaya tekrar tanıtarak tekrar moda olmasını sağlayacaklarını söyleyen Musa Evin, “Türk deri merkezi olan Zeytinburnu’nda ‘Sokak Defileleri’ ve ‘Çadır Günleri’ yaparak en iyi ve en ucuz deriyi halkımızla buluşturacağız. Son yıllarda önemi artan e-ticaretin özellikle pandemi sürecinde önemi kat kat arttı. Biz de üyelerimizin toptan ve perakende olmak üzere sıcak satış yapabileceği online satış sitesi kuracağız. Böylelikle Üyelerimizin, kolay ve hızlı satış yaparak faydalanmasını sağlayacağız. Yurt dışında yeni fuarlar bularak pazar çeşitliliğini arttıracak girişimlerde bulunacağız. Bu süreçte her türlü devlet desteklerinden faydalanmaları için üyelerimize rehber olacağız” dedi.

İŞTE DERİ SEKTÖRÜ İÇİN YAPILACAKLAR

“ZEYTİNBURNU LEATHER & FUR CENTER” “ZEYTİNBURNU DERİ MERKEZİ”

Zeytinburnu’nun “Türk Deri Merkezi” olduğunu tanıtmak içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesiyle iletişime geçerek Zeytinburnu girişlerine “ZEYTİNBURNU LEATHER & FUR CENTER” yönlendirme tabelaları koyulmasını sağlayacak ve Zeytinburnu’nu tekrar deri cazibe merkezi yapacağız. Kazlıçeşme arazisinde imar planı çalışmaları yapılıyor İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle iletişime geçerek Deri Merkezi olmasını sağlayacağız.

ÇADIR GÜNLERİ-SOKAK DEFİLELERİ YAPILACAK

Zeytinburnu’nda “Sokak Defileleri” ve “Çadır Günleri” yaparak en iyi ve en ucuz deriyi halkımızla buluşturarak iç piyasaya da mal satacağız.

Uzun zamandır düşündüğümüz “Deri Günleri” projemizi Zeytinburnu Belediyesiyle iş birliği yaparak gerçekleştirecek ve sektörümüze nakit akışı sağlayacağız

ÜNLÜ TASARIMCILARI TÜRKİYE’YE GETİREREK TÜRK DERİSİNİ DÜNYA’YA TANITACAĞIZ

Yurt dışındaki ünlü tasarımcılarla görüşerek, onları Türkiye’ye getirerek tabakhanelerden istedikleri deriyi onlar için ürettireceğiz. Biz konfeksiyoncular da getirdikleri derilerden tasarımcıların hazırladıkları modelleri onlar için üreteceğiz.Aynı sekilde saraciye sektörüde canta kemer ve cüzdan üretecek

Bu projemiz için Türkiye Tanıtım Grubu’ndan destek alacağız ve tabakhaneler ve biz konfeksiyoncular da malzeme ve dikim sponsoru olacağız.

ÜNLÜ BLOGERLARA TÜRK DERİSİNİ TANITACAĞIZ

Bu projelerle Türk derisini dünyaya tekrar tanıtarak sektörümüzün ihracatını artıracağız

Dünyadaki ünlü Blogerlar ile iş birliği yaparak ülkemizdeki deriyi kürkü saraciye ürünlerini ve konfeksiyonu dünyaya tanıtacağız. Blogerları da aynı şekilde İstanbula getirip onlara da ürünlerimizden vererek sosyal medyada paylaşım yapmalarını sağlayacağız.

Bunun için ödenecek ücret içinse, TİM İDMİB ve İstanbul Ticaret Odasından destek alacak ve verilecek ürünlerin sponsoru da biz firmalar olacağız.

E-TİCARET

Son yıllarda önemi artan e-ticaret’in özellikle pandemi sürecinde önemi kat kat artmıştır. Bizde dernek olarak, Üyelerimizin toptan ve perakende olmak üzere sıcak satış yapabileceği online satış sitesi kuracağız.
Böylelikle üyelerimizin,  kolay ve hızlı satış yaparak faydalanmasını sağlayacağız.

SEKTÖRÜMÜZE DEVLET DESTEKLERİ’NİN ARTMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Ekonomik dalgalanmalardan dolayı sektörümüz olumsuz etkilenmektedir. Yurt dışı fuarlarında aldığımız devlet desteklerinin arttırılarak, pandemi sürecinde ihracatı en fazla düşen sektörlere Devlet Desteklerinden yararlanmak için Devletimizden «Pozitif Ayrımcılık» yapılmasını isteyeceğiz.

Ülkemizde düzenlenen fuarlarda aldığımız desteği arttırmak için diğer STK larla birlikte hareket ederek, müşteri çeşitliliğini arttıracak ve daha fazla devlet desteği alınmasını sağlayacağız.

Yurtdışında yeni fuarlar bularak pazar çeşitliliğini arttıracak girişimlerde bulunacağız.

ÜYELERİMİZE REHBER OLACAĞIZ

Bu süreçte her türlü Devlet Desteklerinden faydalanmaları için üyelerimize Rehber olacağız.

MODA FUARI YAPACAĞIZ

Diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği yaparak Moda Fuarı yapacağız.

DERİDEKİ TOLERANS  SORUNUMUZU ÇÖZECEĞİZ

İTO da, derideki toleransla alakalı çalışmamızı TSE yle birlikte sonuçlandırarak konfeksiyoncumuzun cebinden alınan haksız kazancı engelleyeceğiz ve bir standart getireceğiz.

KÜRKTEKİ ÖTV’NİN KALDIRILMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Devlet nezdinde, sektörümüzün sorunlarını, isteklerimizi ve çözüm önerilerimizi iletecek, KSİAD la birlikte, değerli kürkte ki ÖTV nin kaldırılması için birlikte hareket edeceğiz.

“RADYO DERİ”

“RADYO DERİ” veya başka bir isimle radyo kurarak,  sektörümüze Rusça-İngilizce-Türkçe yayınlar yaparak, ülkemize gelen turistlerin aklına Deri’yi tekrar getireceğiz. Radyoda sektörümüzün ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını dile getireceğiz. Hatta radyomuzu eleman ihtiyacımızı karşılamak için kullanacağız. Reklamlar alarak radyonun giderlerini karşılayacağız.

NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRMEK İÇİN EĞİTİM FAALİYETLERİMİZİ ARTTIRACAĞIZ

İDMİB Deri Meslek Lisesini tekrar sektöre kazandıracağız. Deride ara elaman sıkıntısını gidermek için İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle birlikte çalışarak, İSMEK kurslarında eleman ihtiyaçlarımız için eleman yetiştireceğiz.

MESLEKİ EĞİTİM ATÖLYELERİNİ FAALİYETE GEÇİRECEĞİZ

Zeytinburnu Türkiye nin en fazla göçmen alan ilçesi fakat biz dericiler bunlardan hiç faydalanamadık.
Bunun için, daha önce hazırladığımız Mesleki Eğitim atölyelerini faaliyete geçireceğiz.

Bunların içine muhakkak Zeytinburnu’ndaki işsiz kadınlarımızı da alarak eğitecek, sektörümüze kazandıracağız.

Bu projemizde İstanbul Ticaret Odası, Zeytinburnu Belediyesi ve Zeytinburnu Kaymakamlığı ile birlikte çalışacağız.

MODERN VE  SAĞLIKLI ATÖLYELERDE ÜRETİM YAPARAK İHRACATIMIZI ARTTIRACAĞIZ

Zeytinburnu’nda kira ve mülk maliyetleri yüksek olduğundan ve atölyelerin fiziki koşullarının uluslararası kriterlere uygun olmadığından diğer bütün  STK larında desteğini alarak, dünyadaki örnekleri gibi, modern ve sağlıklı, uygun atölyelerin bulunduğu, bacasız deri konfeksiyon bölgelerinin İstanbul dışında yakın ilçelerde kurulması için belediyelerle ve resmi makamlarla hızlı bir şekilde girişimde bulunacağız.

İTO Deri Meslek Komitesi Adayı Musa Evin, deri sektörünün 2023 hedeflerini açıkladı