BORSA GÜNE YÜZDE 0,16 YÜKSELİŞLE BAŞLADI

featured
service

SABAH BÜLTENİ AÇILIŞ BEKLENTİLERİ

Bu sabah Asya borsaları ve ABD vadeli endeks kontratları sınırlı değişim gösteriyor. Endeksin ise dünkü seyre paralel yataya yakın bir başlangıç yapması bekleniyor. Günün önemli beklentisi ise Kasım ayı enflasyon verileri

Güne tepki alımlarıyla başlayan BIST-100 endeksi 1,338 seviyesine kadar yükselse de kapanış 1,325 seviyesinden gerçekleşti. İşlem hacmi ise 30.4 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 40 hisse değer kazandı, 58 hisse ise değer kaybetti.

TÜİK Kasım ayı enflasyon rakamlarını bugün saat 10.00’da açıklayacak. Kasım ayları için ortalama enflasyon %0,75 seviyesinde bulunurken geçen yılın aynı ayında %0,38 oranında artış yaşanmıştı. Ortalama piyasa beklentisi ise geride bıraktığımız ayda enflasyonun %1 oranında artış göstereceği yönünde. Baz etkisinin de aleyhte olduğu ayda beklentilere paralel bir rakam oluşması durumunda 12 aylık enflasyon %11,89’dan %12,60’a yükselmesi bekleniyor ancak İTO enflasyonu göz önüne alındığında beklentilerin üzerinde gerçekleşme ihtimali mevcut, bu da Aralık ayında TCMB’den faiz artırım beklentilerini yeniden güçlendirebilir.

ABD’de mali teşvik paketine ilişkin açıklamalar beklentileri güçlendirirken, buna bağlı olarak ABD dolarında da değer kaybı izlendi. Hisse tarafında yatay seyir sürerken, ay ortasında yapılacak olan FED toplantısı ve mali teşvik paketi görüşmeleri fiyatlamalar için kritik olacak. Öte yandan ABD’de işlem gören Çin şirketlerinin denetim standartlarına uygun hale getirilme uygulaması başlayacak, aksi halde şirketler kottan çıkarılacak. Bu gelişme özellikle bir süredir oldukça popüler olan Çinli elektrikli araç üreticisi şirket hisselerini negatif etkiledi.

Aşı ile ilgili olumlu gelişmeler ve ABD’deki mali teşvik paketi ile ilgili iyimser açıklamaların birkaç gündür pariteler tarafında daha fazla fiyatlandığını gözlemliyoruz. Dolar endeksi (DXY) son iki buçuk yılın en düşük seviyesine gerilerken, EURUSD paritesi 1,21’in üzerinde. Ons Altın’daki kazançlar ise bu hafta %3’e yaklaşıyor. Diğer yandan, dün yatay bir görüntüyle günü tamamlayan ABD borsaları bu sabah vadelilerde de net bir yön çizemiyor. Asya tarafında ise görece dar bir bantta karışık bir görüntü var. Piyasalardaki genel olumlu risk algısı devam ediyor. Dolayısıyla, hisse piyasalarındaki olası kar realizasyonları sınırlı kalabilir. Küresel borsalar ve TL’deki sakin görüntüyle birlikte BIST100 endeksinin de güne yatay bir görüntüyle başlamasını bekliyoruz. Endeks gün içerisinde ise küresel borsalara paralel bir hareket sergileyebilir.

BİST 100 teknik beklenti

BIST100 Endeksi dün +0,02% ile 1325 seviyesinde yatay kapattı. Gün içerisinde 20 puanlık band içerisinde hareket etti. İşlem hacmi yüksek düzeyde gerçekleşti. RSI 62 seviyesinde devam etti. °Grafikte 1318 – 1338 arasında işlem gördü ve kararsız kapanış gerçekleştirdi. Geniş bandı aralığı 1284 – 1352 arasında salınımın bir süre devam etmesini sağlıklı buluyor olacağız. Arada 1300 seviyesini pivot olarak alıyoruz. 1300 üzerinde 1352 ana direnç ve aşağısında ise 1284 destek olarak görüyoruz.

Kısa vade destekleri 1323 – 1306 – 1300

Dirençleri 1328 – 1340 – 1352

Günün Öne Çıkanları:

° Euro Bölgesi PMI hizmet ve perakende satışlar ile ABD’de işsizlik maaşı başvuruları, PMI hizmet ve ISM hizmet endeksi verileri açıklanacak
° İçeride Kasım ayı enflasyon verileri izlenecek. Beklentimiz TÜFE’nin %1 olarak gerçekleşeceği yönünde
° ABD’deki teşvik paketi beklentileriyle 91’e gerileyen dolar endeksi Nisan 2018’den bu yana en düşük seviyelerinde

A1 CAPİTAL / ZİRAAT YATIRIM / ÜNLÜ MENKUL / QNBFİNANSİNVEST/ VAKIF YATIRIM

BORSA GÜNE YÜZDE 0,16 YÜKSELİŞLE BAŞLADI