İspanya’da son kez Muhammed Yakut yakalandı! Uluslararası uyuşturucu baronları Nejat Daş, Urfi Çetinkaya, Cemal Nayır ve adamları ile Türk sinemasının jönü Kenan Kalav da İspanya’da yakalanmıştı

featured
service

MİT’in takibi İnterpol’un devreye girmesi ile İspanya’nın Santander şehrinde yakalanan Muhammed Yakut uluslararası adli işlemlerinin tamamlanmasından sonra Türkiye’ye teslim edilecek.

KRİMİNAL KAHRAMANLARIN YAKALANDIĞI ÜLKE

Patronlar Dünyası’ndan Atilla Toygun’un bugün kaleme aldığı yazı Muhammed Yakut’un yakayı ele verdiği İspanya daha önce de kriminal olayların kahramanı Türklerin kaçtığı ancak yakayı ele verdiği bir ülke…

İSPANYA’DA 4 BİN 682 TÜRK YAŞIYOR

Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) 1 Ocak 2021 tarihli verilerine göre İspanya’da 4 bin 682 Türk yaşıyor. Bunların çoğunluğunu, beyaz yakalı çalışanlar, evlilik ve eğitim nedeniyle bu ülkeye gidenler oluşturuyor.

TÜRK ESCOBAR NEJAT DAŞ’IN DA SON DURAĞI İSPANYA OLDU

Ancak

İspanya’nın en önemli özelliklerinden biri 1970’li yıllardan beri Türk mafya gruplarının faal olduğu ve de yakayı ele verdiği bir ülke olması.

Haydi şimdi gelin geçmişte bir yolculuğa çıkalım.

Lucky-S ve Kısmetim-1 uyuşturucu kaçakçılığı davalarında hakkında 25 yıl 8 ay hapis cezası bulunan Nejat Daş, 8 Kasım 1994’te Sinop Cezaevi’nden duruşma için getirildiği İstanbul’da firar etmişti.

blank

7 Temmuz 1997’de İspanya’nın başkenti Madrid’de 14 kilo eroin ile yakalanan Daş’ın Türkiye’ye iadesi reddedilmiş ve 2003’te serbest bırakılmıştı. Nejat Daş, aynı yılın Aralık ayında ele geçirilen 70 kilo uyuşturucudan yine İspanya’da tutuklanmıştı.

İspanya, 13 yıl sonra 2007’de Türk Escobar olarak tanınan Nejat Daş’ı Türkiye’ye iade kararı vermişti.

blank

UYUŞTURUCU BARONLARININ ADAMLARI MADRİD’TE

Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya’nın adamı olduğu tespit edilen “İspanya’nın Escobar’ı” olarak tanımlanan bir uyuşturucu baronu ve çetesi 2022 Ocak ayında Madrid polisi tarafından yakalanmıştı.

2005’de ise Urfi Çetinkaya’nın sağ kolu Cemal Nayır’ın adamları İspanya’da uyuşturucu ile yakalanmıştı.

Ağustos 2006’da ise İspanya’nın Alicante şehrinde bir gemiye baskın düzenleyen İspanyol polisi, 22 kilo saf eroin ele geçirmişti. Yakalanan kişiler ise uyuşturucu kaçakçısı Abdullah Baybaşin’in adamlarıydı.

blank

SEREN SERENGİL, KENAN KALAV DA İSPANYA’DA TUTUKLANDI

Magazin figürlerinden Seren Serengil’de 2007’de katıldığı bir TV programında annesi ile birlikte 15 yaşındayken İspanya’da “uyuşturucudan” gözaltına alındıklarını söylemişti.

blank

Türk sinemasının bir dönem en yakışıklı jönlerinden Çalıkuşu dizisinin Kamuran’ı Kenan Kalav, 1990’da İspanya havalimanında 2 kilo 650 gram eroinle yakalanmış, altı yıl tutuklu kalmıştı. Kenan Kalav 1999’da Türkiye’ye dönebildi.

blank

İspanya’da yakalanan uyuşturucu baronlarından biri de Atilla Önder oldu.

Kırmızı bülten ile aranan Atilla Önder, 2022’nin Aralık’ın da İspanya’da yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

blank

MUHAMMED YAKUT İSPANYOLLARDAN KAÇAMADI

İspanya yolculuğu cezaevinde biten son isim ise Ensari Deri’nin sahibi Muhammet Nuri Ensari ve magazinci Can Tanrıyar’ın yönlendirmesiyle Youtube’da hükümet ve iş insanları aleyhinde yayınlar yaptığı öne sürülen Muhammed Yakut oldu.

 

Gözüken o ki, Türk kriminal dünyası için İspanya her dönem bir kaçış güzergahı olarak gözükse de İspanyol polisinden kaçamıyorlar…

Not: Bu yazının bir kısmında sevgili meslektaşım Ali Kemal Erdem’İn 23 Aralık 2022’de Independent Türkçe de yayınlanan yazısından faydalanılmıştır.

İspanya’da son kez Muhammed Yakut yakalandı! Uluslararası uyuşturucu baronları Nejat Daş, Urfi Çetinkaya, Cemal Nayır ve adamları ile Türk sinemasının jönü Kenan Kalav da İspanya’da yakalanmıştı