Sabah’tan MÜSİAD’a eleştiri: Anlamadım ne değişti, MÜSİAD’a ne oluyor?

featured
service

Turkuvaz Medya Grubu’nun bünyesindeki Sabah gazetesinin yazarlarından Dilek Güngör, AK Parti çizgisindeki patronların örgütü olarak bilinen MÜSİAD’ı hedef aldı.

blank MÜSİAD Başkanı Asmalı: Kredi muslukları tamamen kısıldı

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, dün reel sektörün faiz indirimlerini konuşmaktan yorulduğunu söylemiş, “Faizleri, faiz indirimlerini konuşmaktan biz de yorulduk. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımız geçen gün bir TV programında ‘Faizi tek haneye düşürmemiz lazım’ dedi. Düşürsün ekimde kasımda yüzde 9’a. ‘Bir daha da ellemeyeceğim faizi’ desin. 5-6 ay unutalım, artık faizi konuşmayalım, önümüze bakalım. Sanayici ve üretici belirsizlik ortamını sevmiyor. İstikrar olsun, o istikrarla devam edelim diyoruz.” demişti.

blank

Güngör, bugün yayımlanan yazısının ‘TÜSİAD dese anlarım başkan’ başlıklı bölümünde Asmalı’ya eleştiriler yöneltti.

Bence MÜSİAD’ın kafası son günlerde biraz karışmış! Başkan Mahmut Asmalı birkaç zaman önceye kadar yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı yeni modeli destekleyip, ekonomi yönetiminin aldığı makro ihtiyati tedbirleri alkışlamıyor muydu? Merkez Bankası’nın ekonomik büyümeyi destekleyici adımlarını doğru bulduğunu ifade etmiyor muydu?” diyen Güngör, şöyle devam etti:

‘Anlamadım ne değişti?’

blank

“Anlamadım ne değişti de dün çıkıp ‘Artık faiz konuşmaktan yorulduk’ filan demeye başladı. Bir de Merkez Bankası’nın faizi indirmesine rağmen bunun krediye yansımadığını söylemiş… Rakamları yukarıda verdim. O yüzden tekrar etmeyeceğim. Ama merak ediyorum doğrusu, MÜSİAD’ı TÜSİAD’vari açıklamalara iten etken ne?

Malum, laflar aynı… Yani gözünüzü kapatıp açıklamaları dinleseniz TÜSİAD’ın söylediğini sanırsınız. Hadi bu alınan makro ihtiyati tedbirlerden, bankalardan parayı ucuza alıp dövize cukkalayan büyükbaşlar rahatsız da, üyelerinin büyük bölümü KOBİ olan MÜSİAD’a ne oluyor? Zira, rakamlar ortada.”

Sabah’tan MÜSİAD’a eleştiri: Anlamadım ne değişti, MÜSİAD’a ne oluyor?