Wall Street’te yüzde 13’lük ralli beklentisi

featured
service

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Morgan Stanley’den Mike Wilson hafta başında yaptığı açıklamada, yatırımcıların mevcut ralli hakkındaki şüphelerinin artmaya devam etmesi nedeniyle borsanın yakın vadede %13’lük bir ralli için hazır olabileceğini söyledi.

Wilson, daha önceki açıklamalarında Wall Street’te tutarlı bir ayı piyasası olduğuna dikkat çekmiş ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) sıkı para politikası ile şirket bilançolarındaki yavaşlamanın bir çeşit ‘ateş ve buz kombinasyonu’ yaratarak hisse senetlerini aşağı çekeceğini savunmuştu. Wilson’ın öngörüleri büyük ölçüde haklı çıktı ve ABD borsalarında S&P 500 Endeksi rekor seviyelerinden aşağı inerek borsa uzmanının yıl sonu hedefi olan 3.900 puanın aşağısına geriledi.

Ancak Insider’ın haberine göre Wilson şimdilerde uzun vadeli ayı piyasası görüşünü savunmakla birlikte endekslerde kısa vadeli bir sıçrama beklemiyor. Hisse senedi stratejisti S&P 500 Endeksi’nin yeniden 4.150 puana kadar tırmanabileceğini öngörüyor.

Geçtiğimiz haftadan bu yana kısa vadeli boğa piyasası beklentilerini paylaşmaya başlayan Wilson’ın öngörüsü borsalardaki ralli devam ettikçe giderek daha fazla ikna edici hale geldi.

Wilson, “Geçen hafta yayınlanan taktiksel yükseliş çağrısı bazı müşteriler tarafından şüpheyle karşılandı. Bu da ateşten buza geçerken piyasaların hâlâ yukarı yönlü olduğu anlamına geliyor” ifadelerine yer verdi. Borsa uzmanı enflasyon ve faiz artışı beklentilerindeki düşüşün, şirket bilançoları hayal kırıklığı yaratmadığı sürece hisse senedi fiyatlarında yükseliş yolunu açabileceğini sözlerine ekledi.

Wilson’ın kısa vadeli bir ralliye olan güvenini artıran bir diğer unsurun FED’in faiz artırımlarına ara vermesinin beklenenden daha erken gerçekleşebileceği yönündeki söylentilerden kaynaklandığını söyledi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre cuma günü Wall Street Journal’da yayınlanan ve FED yetkililerinin aralık ayında faiz artışını yavaşlatabileceği sinyalini taşıyan makale cuma günü borsaların hızlı bir şekilde yükselmesine imkan sağlamıştı.

Hisse senetleri stratejisti konuyla ilgili açıklamasında, “Cuma günkü fiyat hareketi, hem hisse senedi hem de tahvil piyasalarının, FED’in 1-2 Kasım’daki bir sonraki toplantısında ortaya çıkabilecek faiz politikasındaki bir değişikliğe ne kadar kapalı olabileceğinin bir göstergesi. Sonuç olarak, zayıf bir bilanço sezonu olması muhtemel olan dönemin derinliklerine doğru yol alırken taktiksel olarak yükselişte kalıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Tüm bu boğa piyasası çağrılarına rağmen Wilson yine de 2023 bilanço tahminlerinde keskin bir düşüşün ardından hisse senedi fiyatlarının dibe vurmasını bekliyor. Ancak böyle bir durum henüz gerçekleşmedi.

Üçüncü çeyrek bilançoları şimdiye kadarki tabloya bakıldığında büyük oranda analist beklentilerini aştı. Wilson şirketlerin tamamen teslim olabilmesi için dördüncü çeyrek bilanço sezonuna yaklaşılması gerektiğini öngörüyor.

Bu arada, Wall Street rallisinin başarısız olup olmayacağını veya devam edip etmeyeceğini ölçmek isteyen yatırımcıların S&P 500’ün 200 haftalık hareketli ortalamasını yakından takip etmeleri gerekebilir. Söz konusu gösterge şu sıralarda 3.612 puanda görülüyor. Söz konusu seviye 2018, 2016 ve 2011’de işlem yapılabilir bir dibi temsil etmişti.

Wilson, “200 haftalık hareketli ortalama, hisse senetleri için, özellikle de henüz açık ve net bir resesyonun eksikliği sırasında, son derece güçlü bir teknik destek seviyesidir” dedi.

Wilson’a göre, S&P 500 200 haftalık hareketli ortalamasının üzerinde işlem gördüğü sürece, yatırımcılar 4.150’ye kadar bir sıçrama beklemelidir. Ancak Wilson, yatırımcıların hareketli ortalamayı bir stop-loss çizgisi olarak görmelerini ve endeks bunun altına düşerse satışa geçmelerini öneriyor.

Wall Street’te yüzde 13’lük ralli beklentisi