5 yıldızlı otelde zehirlenen turistler hastanelik oldu!

featured
service

Turizm Haber Merkezinde yer alan habere göre Skandalları turizm sektörünün gündeminden düşmeyen Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Rixos otelleri ile Mart ayı sonunda herşey dahil sistemi üzerinden 10 tesis için üç yıl süreli tek yetkililk konusunda yapılan anlaşmaya göre Land of Legends, Rixos Beldibi, Rixos Downtown, Rixos Park Belek, Rixos Premium Belek, Rixos Premium Bodrum, Rixos Premium Göcek, Rixos Premium Tekirova, Rixos Sungate ve Rixos Dubrovnik’in 13 pazarda tek yetkili satıcısı TUI oldu ancak yaşanan son olaydan sonra İngiliz basını Rixos Sungate Otel’i yerden yere vurdu.

İngiltere’nin The Sun, Dailymail, Mirror gibi önde gelen gazetelerinde yer alan habere göre 25 İngiliz turist TUI aracılığı ile gittikleri Antalya Kemer’deki Rixos Sungate Otel’de yedikleri yemek yüzünden zehirlenip hastanelik oldu.

Otel doktorunun gizemli rahatsızlığın gece ve gündüz sıcaklık farklarından, mevsimsel faktörlerden ve alerjik reaksiyonlardan kaynaklanabileceğini söylediğinin belirtildiği haberlerde kusma, ishal ve ateşi olan konukların TUI ve Rixos Sungate Otel yetkililerinin tepkisini gülünç ve yararsız olmakla eleştirdikleri belirtilirken haftalık 4 bin sterlin ödedikleri 24 saat açık büfe hizmeti olan otelde yemek yiyemeyecek kadar korktuktan veya hiç yemek yiyemeyecek kadar hasta olduktan sonra tatilcilerin her gün bir muz yiyerek yaşadıkları kaydedildi.

TUI’nin web sitesinde Rixos Sungate Otel’in platinum standartlarında hizmet verdiği ancak belirtilen hizmetlerin bir çoğunun verilmediği, bununla birlikte ayrı bir otele transfer olmak isteyenlerden de ek ücretin talep edildiğinin belirtildiği haberlerde sağlık uzmanlarının aynı anda 25 İngiliz turistin birden zehirlenmesi sonrasında otelde salgın araştırması yaptıkları vurgulandı.

Edinilen bilgiye göre gıda zehirlenmesi geçiren turistler 22 aylık bir bebekten 60 yaşlarındaki bir kadına kadar çeşitlilik gösteriyor ve pek çok konuk, eve dönüş uçağına yetişemeyecek kadar hasta olmaktan endişe duyuyor. Yaşanan zehirlenme sonrasında açıklama yapan TUI sözcüsü şunları söyledi:

”Müşterilerimizin sağlığı ve güvenliği bizim önceliğimiz olduğundan, Türkiye’deki Rixos Sungate’te zehirlenme vakası duymaktan endişe duyuyoruz. Tatildeki ekibimiz misafirlerimizle yakın temas halinde ve gerektiğinde destek sunuyor. Sağlık ve güvenlik ekibimiz otelle yakın işbirliği içinde araştırma yapıyor ve misafirlerimizle sık sık iletişim halinde olmaya devam edeceğiz. Hijyen dahil olmak üzere tüm otellerimizi sağlık ve güvenlik açısından düzenli olarak denetlediğimiz konusunda tüm müşterilerimize güvence vermek istiyoruz.”

Turizmin başkenti Antalya Kemer’deki 7 yıldız statüsündeki Sungate Port Royal Otel’i 340 milyon dolara satın alan Rus işadamı Sergei Polonsky, ekonomik kriz nedeniyle 2021 yılında Fettah Tamince’ye ait Rixos Grubu’na devretmişti.

5 yıldızlı otelde zehirlenen turistler hastanelik oldu!